Biztonsági ajtó Ára, Biztonsági ajtók, Blog, HiSec ajtó ár, okos zár

Fémtokos biztonsági ajtók: a HiSec ajtók tulajdonságai

Modern selyemfényű Aranytölgy HiSec biztonsági acél bejárati ajtó

A fémtokos biztonsági ajtók az otthonvédelem alapvető elemei közé tartoznak, mivel rendkívül tartósak és hatékony védelmet nyújtanak a behatolások ellen. A HiSec fémtokos ajtók különösen népszerűek Magyarországon, mivel a biztonságos megoldásaiknak köszönhetően elismerten megbízható választást kínálnak. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a HiSec fémtokos biztonsági ajtók technikai paramétereit, előnyeit, és azt, hogy miért érdemes ezt a típust választani otthona védelmére.

Miért válasszon fémtokos biztonsági ajtót?

A fémtokos ajtók egyik legnagyobb előnye a masszív szerkezet, amely jelentős ellenállást biztosít a behatolási kísérletekkel szemben. Az ajtók szerkezete úgy lett kialakítva, hogy több szinten nyújtson védelmet, megakadályozva ezzel a betörők könnyű bejutását. A HiSec fémtokos ajtók különösen ajánlottak azoknak, akik a legmagasabb szintű biztonságot szeretnék biztosítani otthonuk számára, anélkül hogy kompromisszumot kellene kötniük a design vagy a funkcionalitás terén.

Technikai paraméterek és jellemzők

1. Többpontos záródási rendszer
– A HiSec ajtók egyik legfontosabb védelmi eleme a 15+1 ponton záródó rendszer, amelyet erős acéltüskék biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy az ajtó három különböző irányba záródik (felül, alul és a kilincs oldalán), így az ajtó nehezebben feszíthető fel. A rendszer része egy pánikzár is, amely belülről kulcs nélkül is zárható. Ez a funkció különösen fontos biztonsági szempontból, mivel gyors és egyszerű kijutást tesz lehetővé vészhelyzet esetén.

2. Biztonsági cilinderbetétek
– Az ajtók két egymástól függetlenül működő biztonsági cilinderbetéttel rendelkeznek, amelyek ellenállnak a fúrásnak és a zársöprésnek. A HiSec ajtók esetében a cilinderbetétek magas minőségű acélból készülnek, így biztosítva a hosszú élettartamot és a megbízható működést. Az ajtókhoz járó fúrásvédett cilinder megerősíti a védelmet a kifinomult behatolási technikákkal szemben.

3. Acéltok és ajtólap
– A fémtokos ajtók jellemzője az 1,5 mm vastag acéltok és a 2,5 mm vastag ajtószárny. A tokot és az ajtólapot is acélból készítik, ami kiváló merevséget és stabilitást biztosít, valamint ellenáll a mechanikai sérüléseknek és a fizikai hatásoknak. Az ajtó szerkezeti kialakítása hozzájárul a tokból történő kifeszítés megakadályozásához.

4. Tokból kifeszítés elleni védelem
– Az ajtólap körül egy 5 mm vastag takaró acéllemez található, amely további védelmet nyújt a tokból történő kifeszítéssel szemben. Ez a konstrukció megnehezíti a feszítővas vagy egyéb szerszámok használatát a behatolási kísérleteknél, mivel az ajtó szerkezete ellenállóbbá válik az ilyen típusú támadásokkal szemben.

5. MABISZ Termék-megfelelőségi ajánlás
– A HiSec fémtokos ajtók MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősítéssel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy az ajtók megfelelnek a magyar biztosítók által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak. Ez a minősítés garantálja, hogy az ajtó megfelel a gyakori betörési technikákkal szembeni védelemnek, beleértve a zársöprést, finomnyitást, magkihúzást és savazást is. A MABISZ minősítés növelheti a lakásbiztosítás fedezetének összegét, és bizonyos esetekben csökkentheti a biztosítási díjat is.

Fémtokos ajtók előnyei

1. Nagyfokú biztonság
– A HiSec fémtokos ajtók kialakítása több védelmi réteget biztosít, beleértve a többpontos záródási rendszert, a MABISZ minősítést, valamint a fúrásvédett cilinderbetéteket. Ezek együttesen garantálják, hogy az ajtó hatékonyan ellenáll a behatolási kísérleteknek, és megnöveli a behatolóknak szükséges időt és eszközöket.

2. Tartós és masszív szerkezet
– A fémtokos ajtók rendkívül tartósak, mivel magas minőségű acélból készülnek, amely ellenáll a korróziónak és a kopásnak. A kiváló minőségű festékanyag (epoxigyanta és poliészterbázisú, hőre keményedő porfesték) tovább fokozza az ajtó tartósságát, és megvédi a külső hatásoktól, mint például az időjárási körülmények.

3. Hatékony hő- és hangszigetelés
– A HiSec fémtokos ajtók belső szigetelőréteggel rendelkeznek, amely biztosítja az ajtók hő- és hangszigetelési tulajdonságait. A mágneses gumitömítésnek köszönhetően az ajtók csökkentik a zajterhelést és segítenek megőrizni az otthon hőmérsékletét, ami különösen fontos a lépcsőházi lakások esetében.

4. Esztétikai és funkcionalitás egyaránt
– A fémtokos ajtók széles választéka lehetővé teszi, hogy a vásárlók az igényeiknek és stílusuknak megfelelő típust válasszanak. A különböző méretek és színek biztosítják, hogy az ajtók minden belső térbe és lakásba tökéletesen illeszkedjenek.

A HiSec fémtokos ajtók egyedi jellemzői

– Rejtett ajtópántok: A HiSec ajtópántok az acéltokba vannak süllyesztve, így nem érhetők el feszítővassal, ami megakadályozza az ajtó leemelését.
– Merevítő szerkezet: Az ajtók belsejében merevítő acélszerkezet található, amely tovább növeli az ajtó ellenálló képességét.
– Több méretben kapható: A három standard méret (850×2050 mm, 890×2020 mm, 950×2050 mm) lehetővé teszi, hogy a HiSec fémtokos ajtók könnyedén beilleszthetők legyenek a legtöbb magyarországi lakásba.

Miért érdemes HiSec fémtokos ajtót választani?

A HiSec fémtokos ajtók nemcsak biztonságot, hanem esztétikumot és tartósságot is kínálnak. A masszív acélszerkezet, a kiváló szigetelési tulajdonságok, a többpontos záródási rendszer és a MABISZ minősítés mind garantálják, hogy a HiSec ajtók megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak is. Ha hosszú távon is megbízható ajtót szeretne, amely otthona védelmét és kényelmét egyaránt biztosítja, a HiSec fémtokos ajtók kiváló választást jelentenek.