Ajanló, Biztonság, Biztonsági ajtók, Biztosítás, Blog

Mitől biztonsági ajtó egy ajtó?

Hisec - Biztonsági zárbetét és cilinder

A biztonságot minden téren nagyon fontosnak tartjuk. Mindenki szeretne biztonságos környéken élni, de sajnos ez nem csak rajtunk múlik. Bármikor megváltozhat az utca biztonsága, ha például sok ház válik eladóvá. Nem tudhatjuk, kik költöznek a környékünkre.

A munka után szeretünk otthon nyugalomba élni, és ha elutazunk, nem szeretnénk folyton azon aggódni, hogy vajon betörnek-e hozzánk vagy nem? Lakásunkat akkor tudhatjuk nagyobb biztonságban, ha megfelelő biztonsági ajtó van felszerelve.

De mitől biztonsági ajtó egy ajtó?

Hisec - Biztonsági zárbetét és cilinder

Hisec – Biztonsági zárbetét és cilinder

A biztonsági ajtó elsősorban attól biztonságos, hogy több ponton zár. Ez már kizárja annak a lehetőségét, hogy egyszerűen másodpercek alatt fel lehessen törni. Ha több helyen záródik, több időbe is telik kinyitni ezeket a pontokat.

A biztonsági ajtónak strapabíró anyagból kell készülnie, mondjuk fémből. Az acél biztonsági ajtók például nagyon tartósak, a biztonságot természetesen alapozzák meg. Az acél keménysége, tartóssága elvitathatatlan.

A biztonsági ajtók, különösen az acél biztonsági ajtók, fém tokba vannak rögzítve, és nem csak azért, hogy a súlyukat megtartsák. Képzeljük magunk elé azt a helyzetet, amikor az ajtótok egy gyenge anyagból, például műanyagból, hajlékony alumíniumból készült az acél biztonsági ajtóhoz. Minek az ilyet feltörni? Csak neki kell menni és a biztonsági ajtó máris a földön fekszik tokostól. Na, ezt biztosan nem szeretnénk a saját lakásunk bejáratánál látni!

Nem elég, ha a biztonsági ajtó több ponton zár, a megfelelően biztonságos zárszerkezet is növeli a biztonságot, ha olyan kiképzése van, amit nehéz feltörni, és olyan kulcs tartozik hozzá, amit nem lehet másolni. Ha a biztonsági ajtó zárszerkezete egyedi kialakítású, akkor álkulccsal sem lehet könnyen kinyitni.

A biztonsági ajtókat különböző biztonsági fokozatokba sorolják, mely segít nekünk a választáskor. A legmagasabb biztonsági fokozattal az acél biztonsági ajtók rendelkeznek.

Biztonsági ajtó vásárlásakor ne csak a biztonsági fokozatokat figyeljük, hanem azt is, hogy az acél biztonsági ajtó rendelkezik-e tanúsítvánnyal. A Magyar Biztosítók Szövetsége Vagyonvédelmi és Kármegelőzési Bizottsága – azaz a MABISZ – Magyar szabvány minősítéssel látja el a meghatározott biztonsági teszteken átment biztonsági ajtó márkákat.

Hisec-Mabisz minősítés

Hisec-Mabisz minősítés

Ha HiSec ajtót választunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ezeknek a feltételeknek megfelel, mert a HiSec ajtó rendelkezik MABISZ tanúsítvánnyal. A HiSec ajtók ezen felül az Európai Uniós szabványoknak is tökéletesen megfelelnek.

Ha valami nagyobb beruházású, éveken keresztül használatos cikket vásárolunk a háztartásunkba, joggal várjuk el, hogy ha valami elromlik vagy elkopik benne az idők során, javítani lehessen. Ne azonnal új termék után loholhassunk, újabb nagy tőkemozgatással. A HiSec acél biztonsági ajtók alkatrész-utánpótlása országos lefedettségű, így ez is mellette szól.

Tehát ha lakásunkat, családi házunkat biztonságosan szeretnénk zárni, akkor lehetőleg acél biztonsági ajtót vásároljunk. A lakásbiztosítások feltételei között is szerepelhet ez a követelmény.

A HiSec gyártó biztonsági ajtó választékában egészen biztosan találunk nekünk tetsző, biztonságos, kiváló minőségű bejárati ajtót. Bátran nézzünk szét közöttük, mert nem csak biztonságosak, hanem tetszetősek és ár-érték arányuk is verhetetlen.