Bejárati ajtó, Blog

Kültéri bejárati ajtó beépítésével kapcsolatos problémák

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

A kültéri bejárati ajtó beépítésénél komoly problémák adódhatnak, amik csak később derülnek csak ki

Már a kültéri bejárati ajtó kiválasztásánál legyünk résen, mert a méretekkel és a szakszerűtlen beszereléssel komoly problémáink lehetnek. Ráadásul a régi ajtót is le kell bontani és el is kell szállítani. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például egy panellakás esetén egy kisebb csonk általában fellelhető az ajtó nyílásánál miután lebontottuk a régi ajtót. Ezt azonban a pontos számítások megelőzik, mert az ajtófélfa mérete is meghatározó. Ezután többféle lehetőség áll rendelkezésre. Vagy el kell bontani az útban lévő csonkot, vagy ki kell egészíteni valahogy a felületet, hogy esztétikailag megfelelően nézzen ki a végeredmény. Egyéb esetben idővel szorulhat az ajtó és zsanérok terhelhetősége is megváltozik. Emiatt alaposan szondázzuk le a kültéri bejárati ajtó beépítésével foglalkozó céget.

Garancia a beépítésre is, nemcsak a kültéri acél ajtóra

Elkerülve a különféle félreértéseket, mi egy kézben értékesítjük és szervezzük meg megbízható cég segítségével kérésre a régi ajtó leszerelését, elszállítását és az új általunk forgalmazott kültéri bejárati ajtó beépítését, miután tisztáztuk a pontos méreteket. Természetesen ebben is segítünk Önnek kérésére. Figyelnünk kell az ajtó telepítésénél az áthidaló és a spaletta élekre, ha azt szeretnénk, hogy az új ajtó pontosan passzoljon a kibontott ajtónyílásba.  Az ajtólap eltávolítása ezért legtöbbször harcedzett szakember munkáját igényli. Figyelnünk kell a takarólécek, ajtószegélylécek és ajtókeret megfelelő módon történő eltávolítására is. Ugyanis emiatt is adódhatnak problémák később.

Egyéb szempontok a kültéri bejárati ajtó beépítést illetően

A fentieken kívül sok más egyéb szempont is felmerül, amit figyelembe kell vennünk. Például van olyan eset, amikor csak a kültéri bejárati ajtó beépítéssel foglalkozik a cég, de a szemetet maga után nem takarítja fel és ott is hagyja a megrendelőnél. Ez esetben sokszor a takarítással sem bajlódik az adott cég. Hallottunk olyan esetről is, hogy károkat is okoztak az ajtó beépítése alkalmával, amikről nem vettek tudomást. Ennek a javítását is az ügyfélnek kellett megfizetnie.  Sőt, ha ez még nem volna elég, akkor ezt kiegészítve említjük meg azokat az eseteket, mikor a helyszínen hirtelen megemelkedik a kültéri bejárati ajtó beépítéssel kapcsolatos költség. Ezért a kisbetűs részt sem árt átolvasnunk.


Mi egy kézben mindent lebonyolítunk Önnek, így nincs egymásra mutogatás az ajtó forgalmazója és telepítést végző cég között. Önnek nincs más dolga, csak válassza ki – online vagy személyesen -, a legszimpatikusabb kültéri bejárati ajtót, a többit pedig nyugodtan ránk bízhatja.