Ajanló, Bejárati ajtó, Biztonság, Blog

A panel biztonsági ajtó feladata, egyéb tudnivalók

Minta nélküli Matt Antracit HiSec acél biztonsági bejárati ajtó

A HiSec panel biztonsági ajtó főbb tulajdonságai

Mindenki arra törekszik, hogy a szeretteit és a vagyontárgyait a legnagyobb biztonságban tudja. Hogyan valósítható ez meg? A védekezés szempontjából kulcskérdés a bejárati ajtó, hiszen a betörések túlnyomó többsége az ajtók feltörésével történik. A bejárati ajtó feladata a betörő elriasztása és a lakás megvédése. A minőségi panel biztonsági ajtó mindkét követelménynek tökéletesen megfelel. A betörő a betörés előtt mérlegeli, hogy a behatolás milyen sikerrel járhat. A nagy zajjal járó, sok időt igénylő behatolást elkerülik. Amikor szembe találkoznak egy biztonsági ajtóval, általában lemondanak betörési szándékukról. Ezt elősegíti a megfelelő ajtó márka kiválasztása, mert sokszor már a márka jelzés (mint például a HiSec védjegy) megpillantása is elegendő ahhoz, hogy letegyenek szándékukról.

MABISZ tanúsítvány

A MABISZ által megszabott követelményeknek a HiSec panel biztonsági ajtó megfelel, sőt felsőbb kategóriába is sorolta azt. A besorolásnál lényeges hangsúlyt kapott a betörésgátlás. Figyelembe vették többek között a beépített szerelvényeket is. A HiSec márka Európában is elismert, védjeggyel rendelkező termék.

Mi teszi biztonságossá a HiSec panel biztonsági ajtót?  

 • 3 perces áttörésgátlás
 • ajtólapok acél burkolása
 • az ajtó belseje acélszerkezetű merevítőkkel van ellátva, melyek meggátolják a betörést
 • 15 + 1 ponton záródó acéltüskés zárszerkezet 6 reteszelési ponttal
 • kitűnő hő- és hangszigetelés
 • tűzgátlás
 • ellenáll a mechanikai, fizikai és kémiai hatásoknak 
 • acéltokba süllyesztett hozzáférhetetlen csuklópontok

A biztosító társaságok a szerződéskötéskor figyelembe veszik az ingatlan biztonsági állapotát. A panel biztonsági bejárati ajtó, mint fő veszély forrás, kiemelt szerepet játszik az elbírálásnál. A biztosítok minél nagyobb nyereségre törekszenek, lehetőleg kerülik a káresemény megtörténtének lehetőségét. Itt megjegyzendő, hogy sajnálatos módon a biztosító által kifizetett kártérítés összege nem minden esetben egyezik meg a valós értékkel. Utólag ugyanis nehéz bizonyítani az eltulajdonított tárgyak valós értékét. Nem is beszélve a számunkra kedves, pótolhatatlan tárgyakról, melynek elvesztése pénzben nem is mérhető. A sok időt és energiát felemésztő hivatalos eljárások (rendőrség, biztosító) után kezdhetünk hozzá az eltulajdonított tárgyak pótlásához. Sokakban súlyos traumát is okozhat a betörés. 

Otthonunk legyen minnél biztonságosabb

A lakásunk védelmekor ne csak a bejárati ajtóra koncentráljunk. A betörő az erkélyajtón keresztül is bejuthat az otthonunkba, tehát ezt is meg kell akadályoznunk a megfelelő biztonsági ajtó felszerelésével. Fontos, hogy ne csak lakásunkat védjük biztonsági ajtóval. Számtalan irodában értékes elektronikus eszköz található, tehát ezek is kedvelt célpontjai lehetnek egy betörésnek. A jól megválasztott biztonsági ajtó ezt is ellehetetleníti.

 A HiSec panel biztonsági ajtó egyéb jellemzői

 • az ajtók az okos zárral kompatibilis
 • készülnek jobbos és balos kivitelben
 • az esztétikai követelményeket is tökéletesen kielégítik. Létezik fényes és matt kivitelben, cseresznye, aranytölgy, mogyoró, fehér, havastölgy és sötétmogyoró színekben.

 

A panel biztonsági ajtó értéke

Szólnunk kell az árakról is. A panel biztonsági ajtók árfekvése általában magasabb, mint a „normál” ajtóké. A számításkor figyelembe kell azonban venni azt, hogy a pénzünkért mit kapunk. Nem kell félnünk az illetéktelen behatolótól. Nem ér anyagi veszteség és elkerülhetjük a betöréssel kapcsolatos pénzt és időt igénylő hosszadalmas ügyintézést is. Ezeket figyelembe véve bizonyos, hogy az egyszeri többletkiadás sokszorosan megtérül.

Mikor teljes a biztonság?

Hiába költünk sok pénzt a panel biztonsági ajtó megvásárlására, ha az nem szakszerűen kerül beépítésre. Különösen fontos  a vízszint és függőleges szint beállítására. A tok elhelyezésénél elegendő helyet kell biztosítani a purhabnak. A beszerelésnél még számos olyan feltételnek kell megfelelni, amit csak jól képzett szakember képes ellátni. Mi ebben is segítünk Önnek, kérésére a szerelést is vállaljuk, valamint a leszerelt ajtó elszállításáról is gondoskodunk.

Reméljük, felkeltettük érdeklődését! További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal személyesen miskolcon vagy telefon!