acél biztonsági ajtó, Ajanló, Blog

Biztonsági bejárati ajtó, védelem a járvány idején

Minta nélküli Matt Antracit HiSec acél biztonsági bejárati ajtó

Sajnos napjainkban nagy esélye van annak, hogy a vírus járvány miatt megnő a vagyon elleni bűncselekmények száma. Ennek megakadályozására szolgál részben a bejárati biztonsági ajtó használata.

Mire való egy biztonsági bejárati ajtó?

A biztonsági ajtók sokkal inkább szólnak a betörőknek, semmint a tulajdonosnak. Hiszen a cél, hogy a betörőknek eszük ágába se legyen betörni otthonunkba. A sikeres, illetéktelen bejutáshoz nyugalomra, csendre és időre van szükség. Amennyiben ezek a körülmények nem állnak fenn, az elbizonytalaníthatja a betörőt, hiszen nem tud nyugodtan „dolgozni”. Ennek alapján az ajtónak és a záraknak elsősorban az elrettentés a feladata, csak másodlagos cél a védelem. Éppen emiatt cégünk nemcsak biztonsági bejárati ajtók forgalmazásával, hanem ezzel kompatibilis okos és hagyományos zárak forgalmazásával is foglalkozik.

A bejárati ajtóknál egyébként általában elsősorban a külalakot vesszük figyelembe, de nagyon fontos, illetve még fontosabb a funkcionalitás, azaz, hogy a bejárat ajtó megfelel-e minden biztonsági előírásnak. Lehet egy ajtó esztétikus ugyan, de ez még nem tartja vissza a betörőt, hiszen önmagában kevés…

Ugyanis ügyelni kell arra is, hogy megfelelő anyagokat használjanak a bejárati ajtók szerkezetének gyártásához.

Emellett meghatározó szempont az is, hogy maga a biztonsági ajtó megfeleljen a biztonsági követelményeknek. Vannak olyan barkács áruházak, melyek csupán 5 centiméteres vastagságú biztonsági ajtókban gondolkodnak. Mi ezzel szemben 7 centiméteres ajtókat értékesítünk. Ezeken a szempontokon kívül lényeges az is, hogy a biztonsági ajtó profi módon legyen telepítve. 

Miből legyen a biztonsági bejárati ajtó?

Általánosságban elmondható, hogy a legstabilabb az acél, utána a fa, és a műanyag. Alap esetben mindhárom alapanyag egyedi igény szerint alakítható az esztétikai követelményeknek megfelelően az ajtógyártás alkalmával. A HiSec márkájú ajtók esetében azonban előre gyártott különleges esztétikai igényt nyújtó ajtókról beszélünk.  

Pár szó a biztonsági bejárati ajtók rögzítéséről

Cégünk nemcsak az új ajtó felszerelésében segít Önnek kérésére, hanem a régi ajtót is elszállítjuk. Az általunk forgalmazott ajtók beépítését szakembereink biztosítják. Erre azért van szükség, mert így tudjuk a garanciális lehetőségeket biztosítani a későbbiek folyamán. Ha az ajtó telepítésénél a vasalatok nem megfelelően vannak elhelyezve, vagy túl nagy távolság van az ajtófélfa és az ajtó között, akkor nem biztosítja a megfelelő biztonságot a speciális HiSec ajtó. Ráadásul az ajtó funkcionalitása is könnyen megsérülhet a hibás telepítésnek köszönhetően. 

HiSec, a bejáratott márka

A HiSec biztonsági ajtó már régóta ismert a piacon. A márka által forgalmazott biztonsági ajtókat a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) is magasabb kategóriába sorolta a biztonsági ajtókon belül. Mint tudjuk a biztonsági ajtónak három követelménynek kell megfelelnie: tökéletesnek kell lennie a toknak, ajtólapnak és magának a zárnak egyaránt. Hiába tökéletes ugyanis maga a biztonsági ajtó, ha azt egy kevésbé korszerű zárral helyeztek el bejárati ajtó gyanánt. 

Hogyan teljesülnek ezek a követelmények a HiSec bejárati ajtóknál?

Az ajtó anyaga 7 centiméter vastagságú acél, mely védelmet nyújt minden mechanikai, fizikai és kémiai behatás ellen. Tehát nehéz áttörni, és a tűz sem jut át rajta. Egy, az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés is tartozik hozzá. Az utóbbi célja az, hogy meg lehessen akadályozni az ajtó a tokból való kiemelését. Ugyanebből a célból, néhány külön védelemmel ellátott zsanér is az ajtó alkatrészei közé tartozik. Ezek a szempontok, mind komoly kockázati tényezők az esetleges bűnözők számára. Sok esetben már az ajtó emblémáján található márka jelzés is megrettenti őket. Ezeknek az ajtóknak a feltörése ráadásul roppant nagy zajjal jár és hosszú ideig tart.

Egész Európa területén rendelkezünk védjeggyel

Büszkeséggel tölt el minket a tudat, hogy egész Európa területén rendelkezünk védjeggyel. Kezdetben csak hazánkra vonatkozóan volt ez elmondható, de az egyre növekvő igénynek megfelelően ez ma már az egész EU területére kiterjed. Ráadásul az ügyfelek szájról szájra is tovább adják az információt, miszerint ezekkel a biztonsági ajtókkal tökéletesen elégedettek. A mai világban sajnos elég sok agresszivitásnak lehetünk tanúi és a pandémia miatt is sok helyen megnőtt a betörések száma.

Keressen meg minket bátran, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek!