Ajanló, Blog

Biztonsági bejárati ajtó kültéri lépcsőházba, családi házba

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Acél bejárati ajtó a biztonság miatt

Nem kell hosszasan ecsetelni, hogy a mai változó világban a biztonság megléte alapvető szükségletünkké vált. Ez egy lakás esetében viszonylag könnyen kimerülhet abban, hogy a lépcsőházban egy biztonsági bejárati ajtó kültéri változatát telepítjük. Ha ugyanis egyéb nyílászárón keresztül nem lehet megközelíteni az ingatlant, akkor ezzel a leggyengébb láncszemet ki is vettük a körből.

Családi házak esetén más a helyzet, mert az ő esetükben a biztonsági bejárati ajtó kültéri felszerelése nem mindig tud ekkora biztonságot adni, ugyanis itt lehetnek egyéb gyenge pontok. Egyrészt a kerítés az első védelmi zóna. Ha ezen át tudnak hatolni a betörők, akkor ezután nemcsak a bejárati ajtó, hanem a garázsajtó, vagy egyéb ablakok is veszélyt jelentő gyenge pontot alkothatnak. Ez az adott ingatlan adottságaitól is függ, hiszen léteznek olyan családi házak, melyeknek nincs előkertjük, kerítésük, vagy esetleg az ablakok magasabban helyezkednek el, amik megközelítése nem túl egyszerű a betörő által.

Általában a bejárati ajtó nyitásával törnek be

Azonban az is előfordulhat, hogy egyéb garázs bejáratok vannak amin keresztül a lakás is elérhető. Az azonban tagadhatatlan, hogy nagyon sok betörés a bejárati ajtón keresztül valósul meg. Ráadásul a tévhittel ellentétben nem oda törnek be, ahol még nem jártak, hanem ahova a legkönnyebb. Éppen ezért a biztonsági bejárati ajtó kültéri elhelyezése biztos, hogy nagyban javítja esélyeinket. Ez kiegészíthető kamerával, ami online is üzemeltethető és mozgásérzékelő lámpával is. Használhatunk riasztó rendszert is, akár olyan megoldást választva, hogy maga a riasztás csak a rendőrségen vagy járőrszolgálaton szólal meg. Ezáltal a járőrszolgálat a betörő észrevétele nélkül tudomást szerezhet a betörésről. Az acél bejárati ajtó kültéri megoldásai azért jó választás, mert a jó minőségű ajtó a biztonság mellett nagyon esztétikus megjelenést biztosít házunknak, lakásunknak. Emellett a jól szigetelt ajtóval nagyon sok rezsiköltséget spórolhatunk meg hosszútávon. 

Milyen legyen a kültéri bejárati ajtó?

A kültéri ajtó a változó időjárási tényezőknek is ellenáll. Nem mindegy ugyanis, hogy beltéri vagy kültéri ajtót szerelünk fel kintre, ugyanis itt elég nagy lehet a hőingadozás. Ezen kívül a nap UV hatása is hamar kikezdheti az ajtót, ha nem rendelkezik ez ellen védelemmel. Másik lényeges tényező, hogy nem elég, ha az ajtó biztonságos, ha a benne lévő zár könnyen áttörhető. A mi kínálatunkban választhat fúrásvédelemmel ellátott zárat. Vannak okos záraink is. Ezek távolról online is elérhetőek wifi, gateway és okostelefon segítségével. Praktikus megoldás hosszú távon. 

Válassza a HiSec biztonsági bejárati ajtó kültéri változatát, mely minden fent felsorolt szempontnak megfelel és a lehető legjobb megoldást nyújtja Önnek és családjának.

Keressen meg minket kérdéseivel, hogy minél hamarabb segíthessünk Önnek!