Ajanló, Ajtó beépítése, Bejárati ajtó, Blog

Ha új kültéri bejárati ajtó cseréjén gondolkodik

hohidmentes-kulteri-acel-hisec-bejarati-ajto-hohidmentes-rajz

Kültéri bejárati ajtó cseréjekor mire érdemes odafigyelni?

Sok esetben elveszünk a részletekben vagy félvállról hozunk döntést bizonyos termékek vásárlása esetén. Ez igaz a kültéri bejárati ajtó esetén is. Éppen ezért olvassa végig ezt a leírást, hogy a legfontosabb dolgokkal tisztában legyen, ha családi házra keres kültéri ajtót. Több szempont alapján érdemes döntést hoznunk. Elképzelhető az is, hogy valamiben kompromisszumot kell döntenünk. Például lehet, hogy a minőség és praktikusság szempontjából is minden rendben van, de maga a vételár kicsit magasabb. Az is előfordulhat, hogy üvegbetétes kültéri bejárati ajtóban amely szép látványt nyújt és alumínium tokos  is.

Az esztétikai megjelenés a kültéri bejárati ajtóknál

Ez nyilván egy fontos szempont, hiszen rosszul festene, ha a családi házra a kültéri bejárati ajtó rondának mondható, mely a házról alkotott képet is csorbíthatja. Ezzel találkozik mindenki először. Azonban fontos, hogy ne csak az esztétikai szempontot vegyük alapul mikor bejárati ajtót választunk otthonunkra. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók impozáns megjelenésűek, melyek általában osztatlan sikert aratnak. Ami nem véletlen.

A biztonság

Senki nem örül neki, ha betörnek hozzá és közben inzultus éri, vagy olyan dolgokat tulajdonítanak el, amik értékesek a számára. Olyan dolgokat is ellophatnak tőlünk, ami pótolhatatlan számunkra. Ráadásul ilyenkor listát kell írnunk arról, ami eltűnt, rendőrséggel és biztosítási társasággal egyeztetve. Lelki trauma ér minket és még a rendrakás is ránk vár. Ráadásul biztos, hogy ki kell cserélni az ajtót a zárral együtt, de valószínűleg nagyobb kár is érhet minket, amit nem tudunk megúszni egy szimpla ajtócserével. Éppen ezért előre gondolkodva érdemes megvásárolni példának okáért az általunk forgalmazott HiSec családi házra való hőhídmentes, alumínium keretes,  acél bejárati ajtót.

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit, hőszigetelt üvegbetéttel

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit, hőszigetelt üvegbetéttel

Mi a szerepe a fém hőhídmentes kültéri bejárati ajtónak?

Meghatározó szempont a szigetelés a mai házak esetében. Nem véletlen, hogy ma már csak egyre vastagabb szigeteléssel szabad házat építeni. Ám van néhány pont, ahol probléma lehet a hőhíddal. Teljesen hőhídmentes házról, lakásról nem is beszélhetünk, de törekedni kell erre. Egyrészt létezik geometriai hőhíd és általában a házak sarkában szokott még kialakulni ez a jelenség.Ezenkívül problémát okozhat, ha hagyjuk kihűlni a házat és nem szellőztetünk. A szigetelésen kívül tehát a nyílászáróknak is szerepe van abban, hogy csökkentsük a fűtésszámlát és a hőhíd nagyságát. Ez természetesen ugyanúgy igaz az ajtóra, ezért hőszigetelt kültéri bejárati ajtó beépítésében érdemes gondolkodnunk. Ez az egyik legfontosabb szempont, ha kültéri ajtóban gondolkodunk.

Egyéb lényeges szempontok a kültéri bejárati ajtó kiválasztásánál

Lényeges momentum, hogy uv védelemmel is el legyen látva az ajtó. Ha ugyanis egész nap süti a Nap, akkor hamar tönkremehet. Nem véletlen, hogy külön kategóriába soroljuk a kültéri és a beltéri ajtókat. Más-más funkciót kell ellátnia a kétfajta ajtónak. Ugyanis más a szerepük. 

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit, hőszigetelt üvegbetéttel

Miért jár jól, ha HiSec ajtóban gondolkodik?

Cégünk 2008 óta beltéri, biztonsági bejárati ajtók forgalmazásával foglalkozik. Ezek a HiSec márkájú ajtók, mely garancia a jó minőséget illetően és emellett megbízhatóak is ezek az ajtók. Számtalan tapasztalatunk van a témában, melyet a sok év alatt a kedves ügyfeleink segítségével szereztünk meg, miközben több ezer ajtót értékesítettünk. Éppen ezért egész biztos, hogy nem fog csalódni, ha minket választ. Szívesen segítünk a tanácsadásban és adjuk meg a legfontosabb információkat, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa. Ezután gördülékenyen történik a kiszolgálás. Ráadásul meglepő lehet a számunkra, de a minőség sok mindenben megmutatkozhat, mely közvetett módon fejti ki hatását. Ha például a nap nagy részét olyan helyiségben töltjük, ahol hőmérséklet és a szellőztetés hatásfoka nem megfelelő, akkor penészgombák alakulhatnak ki. Ezek pedig hatást gyakorolhatnak az idegrendszerünkre, légzőszerveinkre. Emiatt, ha nem megfelelő a ház szigetelése és nincs kifűtve a házunk, akkor a nagy hőmérséklet különbség miatt a falakon lecsapódó pára vízként nagy mértékben támogatja a gombák kialakulását. Ezért fontos megfelelő kültéri bejárati ajtóban gondolkodnunk és naponta kétszer öt-tíz percet szellőztetnünk.

Keressen minket személyesen bemutatótermünkben, ha Önnek is segítségre van szükség, hogy az Ön számára  megfelelő minőségű kültéri bejárati ajtót válassza ki!