Bejárati ajtó, Blog

Biztonsági ajtó: komoly segítség a válságban

hatkazettas-havastolgy-acel-ajto-zarva

Pénzt sajnos nem kapunk tőle, de sok mindentől megvéd minket a biztonsági ajtó

Gazdasági válság van, ezt mindenki tudja. Ez nem túl megnyugtató. sokan pánikolnak emiatt. Van, aki azért, mert már elfogytak a tartalékai. Sokaknak nem is volt félretett pénzük. Ilyen helyzetben esélyes, hogy megnő a vagyon elleni bűncselekmények száma. Persze ez a tény is feszültté teheti a mindennapjainkat. Ám erre a problémára van megoldás: a biztonsági ajtó. 

HiSec: a bejáratott biztonsági ajtó márka

A HiSec biztonsági ajtó már régóta ismert a piacon. A márka EU-s szinten bejegyzett védjeggyel rendelkezik. És az elismerés itthon sem maradt el. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) magasabb kategóriába sorolta a biztonsági ajtókon belül. Na de mivel érdemelte ki ezt a komoly hírnevet? Nézzük szépen, sorban! 

Az áthatolhatatlan anyag

Az ajtók anyaga masszív, fém. Rendkívül erős, így védelmet nyújt minden mechanikai, fizikai és kémiai behatás ellen. Tehát nem olyan könnyű áttörni, és a lángok se jutnak át rajta. 

Trükkök tömkelege

A különböző trükkök az illetéktelenül behatolni kívánó személyek életét hivatottak megnehezíteni. Ezek közül talán a legfontosabb a három perces áttörésgátlás. Ez azt jelenti, hogy az ajtón van legalább három, egymástól minimum 30 centiméterre lévő reteszelési pontos záródás. 

Hisec-Mabisz minősítés

Ezenkívül az ajtólap több oldalon záródik, és egy mechanikai védelemmel ellátott biztonsági zárbetét is található rajta, és egy az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés is tartozik hozzá. Az utóbbi célja az, hogy meg lehessen akadályozni az ajtó a tokból való kiemelését. Ugyanebből a célból néhány, védelemmel ellátott zsanér is az ajtó alkatrészei közé tartozik. Az itt felsoroltak így együtt kockázati tényezők az esetleges bűnözők számára. Egy ily módon megerősített bejárat feltörése túl hosszú ideig tart, és igen nagyzajjal jár. Ennek köszönhetően azokat, akik már régi motorosok köztük, maga a HiSec embléma is visszatarthatja a tisztességtelen cselekmény elkövetésétől. 

A bejárati ajtó: a védelem első számú pontja

A fent említett kiegészítők létfontosságúak. Számos rendőrségi és biztosítási jelentésből tudhatjuk, hogy a betörők elsődleges célpontja a bejárati ajtó. Akkor tervezik meg az akciót, ha úgy vélik, hogy könnyedén átjuthatnak rajta. 

A biztonsági ajtó kinézete is lehet mondern

Bár, nyilván a maximális védelem a legfontosabb, a HiSec biztonsági ajtó kialakításakor a dizájn is nagy hangsúlyt kapott. Mindegyik termék megállja a helyét esztétikai szempontból is. És a vevők különböző modellek közül válogathatnak. Megtalálják a fényes és a matt változatot is. Meg a színes modelleket. Ezek között vannak fehér, sötétmogyoró, mogyoró-barna, aranytölgy és cseresznye színezéssel ellátott darabok. És mindegyik ajtónak van jobbos és balos változata is. 

A minőség és a jó ár kézenfogva jár

A cikk elején a válságról volt szó, ami könnyen lehet, hogy Önt is érinti. Ebből következően fontos szempontnak tarthatja, hogy mit és mennyiért vásárol a közeljövőben. A HiSec biztonsági ajtó ára miatt azonban nem kell aggódnia. Az úgy lett megállapítva, hogy egy átlag fogyasztó is megengedhesse magának. Így jelenthet komoly segítséget sokak számára. 

Egy elengedhetetlen lépés a valódi biztonságért

Viszont van valami, amit mindenképpen szem előtt kell tartania, ha valódi védelmet szeretne. Azt, hogy szakemberrel szereltesse fel a biztonsági ajtót. Már a leírásból is láthatta, hogy egy bonyolult szerkezetről van szó. És a nyílászárókat még nem is említettük. Ezek esetében nagyon kell figyelni a vízszintes és a függőleges pontos beállításra. A különböző vasalatok beállítása is eléggé bonyolult. Így, a biztonsági ajtó csak akkor lehet biztonságos, ha egy tapasztalt szakértő dolgozik vele. 

Egy ajtó a munkaeszközök védelméért

A lakásbetörések megelőzése mellett az irodák védelme is nagyon fontos. Egy ilyen helyen valószínűleg van egy értékes géppark, A bűnelkövetőket pedig az is érdekelheti. Tehát munkavédelmi szempontból is nagy jelentősége lehet egy erős biztonsági ajtónak. 

A biztonsági ajtó beépítését kérheti okos zárral is

A Hisec fém biztonsági bejárati ajtó mindegyike teljesen kompatibilis az általunk forgalmazott okos-zárakkal. Kísérje figyelemmel kínálatunkat, hisz hamarosan érkeznek az arcfelismerős zárak is!

Munkatársaink rendelkeznek a szükséges szakértelemmel. Azon dolgoznak, hogy minden megrendelőnk számára megteremtsék a valódi védelmet, legyen szó egy otthonként szolgáló lakásról, vagy egy cég irodájáról.