Ajanló, Blog, okos zár

Műanyag külső bejárati ajtó és egyéb megoldások

Parla - kültéri 5 kamrás műanyag bejárati ajtó négy ablakkal

Bejárati és bejárati ajtó között nagy különbség is lehet

Akciós és egyéb műanyag külső bejárati ajtókkal találkozhatunk, ha rákeresünk erre az interneten. Azonban érdemes első lépésben végig gondolnunk, hogy pontosan mire van szükségünk. Mik azok a szempontok, amik lényegesek számunkra.
A műanyag külső bejárati ajtó például nagyon praktikus, mert nem vetemedik el és nem igényel komolyabb karbantartást. A fa ajtókról sok esetben ez nem mondható el. Azonban a fa bejárati ajtók többnyire esztétikusabb megjelenéssel rendelkeznek, de ápolásra szorulhatnak.Rendszeresen le kell őket csiszolni és festeni. Emellett az is elmondható a műanyag külső bejárati ajtókról, hogy speciális fólia segítségével fa hatást is el tudnak érni.

Biztonsági bejárati ajtó is létezik

Azonban a biztonság szempontjából mind a műanyag, mind a fa ajtó könnyen áttörhető. Ezért az acél ajtók tudják talán a legnagyobb biztonságot szavatolni számunkra és ezek szintén rendelkeznek a műanyag ajtó előnyeivel. Meghatározó az ajtó mérete is, illetve a beszerelési lehetőségek, paraméterek. A műanyag ajtókat általában több ponton záródó rúdzárral látják el, illetve acélmerevítést is elhelyeznek benne.  Az ajtópántok pedig akár három irányba is állíthatóak.

Fontos a hőszigetelés kérdése is. Sőt, nemcsak az ajtó a küszöb megfelelő szigetelése is fontos. Léteznek 5, 6 kamrás műanyag külső bejárati ajtók. Mindig nézzük meg a technikai paramétereket, hogy lássuk mennyire hatékony szigeteléssel lett ellátva az ajtó. Ha üvegbetéttel rendelkezik, akkor annak a vastagsága is meghatározó. Törekednünk kell a hőhídmentes szigetelésre, de teljesen hőhídmentes szigetelés nem létezik. Ugyanis különféle anyagokból épül fel egy ház, így más-más szigetelési értékekkel számolhatunk. Ráadásul geometriai hőhíd is létezik a különféle formáknak köszönhetően. 

Mire érdemes még figyelni?

Vizsgáljuk meg az ajtó gumitömítését is. Bosszantó lehet, ha utólag kell idővel leszigetelnünk az ajtót. Ugyanis ez szétfeszítheti idővel a zárszerkezetet. Ezért is szokták külön vájatba, belemarni a gumiszigetelést. Nyilván az ajtó esztétikai megjelenése is fontos szempont. Mégiscsak ez adja többek között az első benyomást a lakásunk, házunk tekintetében. Ráadásul az ajtót nem szoktuk gyakran lecserélni, mert az óriási munkával jár, így érdemes a megfelelő választás mellett kitartani. Nincs annál bosszantóbb, ha a kicserélt ajtó után jövünk rá, hogy tévedtünk és más acél vagy műanyag külső bejárati ajtóra van szükségünk. Ez ráadásul jóval több pénzkiadással jár. Az is nagy problémát okozhat, ha az ajtó mérete kisebb, vagy nagyobb, mint amire szükségünk van. Ilyenkor ugyanis vagy a falat kell lebontani egy szakaszon, vagy hozzá kell építeni. Az ilyen bonyodalmak elkerülése végett, külön partner céggel szerződtünk, akik nemcsak leszerelik a régi ajtóját, hanem el is szállítják és felszerelik az újat.

Ezáltal Önnek nincs más dolga, csak kiválasztani a megfelelő ajtót online, telefonon vagy személyesen Bemutatótermünkben és a többit nyugodtan ránk bízhatja.