Ajtó beépítése, Beépítés, Blog

Számít a beépítés minősége a biztonsági ajtóknál?

az-ajto-beepites-minosege

Amikor eljutunk arra az elhatározásra, hogy most már végképp itt az ideje az ajtócserének – sikerült megoldani nemcsak az ehhez szükséges anyagi erőforrások beszerzését, de rá is szántuk magunkat a felújítással járó kellemetlenségekre – akkor jöhet a következő lépés.

Milyen ajtót érdemes választani és hogyan lehet a legokosabban megoldani a beépítés megszervezését?

Az ajtó beépítése, az előző ajtó elbontásával kezdődik.

Az ajtó beépítése, az előző ajtó elbontásával kezdődik.

Első körben az ember többnyire a már-már művészi kidolgozású, nagy üvegfelületekkel rendelkező ajtókkal kezd el szemezni az Interneten vagy a szakboltokban. Ha azonban egy igazán jóindulatú, tapasztalt szakember tanácsát is sikerül kikérnie, akkor hamar letehet erről az elképzeléséről. Az ilyen típusú, többnyire műanyag bejárati ajtók ugyanis korántsem tudják azt a biztonságot és tartósságot nyújtani, amire egy HiSec acél biztonsági ajtó képes. Abban a pillanatban pedig, amikor az ember lánya-fia megpillant élőben egy gyönyörűséges HiSec acél biztonsági bejárati ajtót, szeme-szája tátva marad a kellemes meglepetéstől.

Ha pedig az a HiSec acél biztonsági bejárati ajtó roppant pénztárcabarát, az eredetileg tervezetthez képest a töredékét jelentő ellenértékével is szembesül, akkor csupán egy kérdése maradhat hátra: hogyan és mikor történjen a beépítés?

Nos, a HiSec acél bejárati ajtó nevében nem véletlenül van ott a „biztonsági” jelző. A biztonsági ajtó ugyanis egy speciális ajtó-kategória, amely sokkal többet tud nyújtani egy hagyományos ajtónál. A HiSec acél biztonsági bejárati ajtó nemcsak arra alkalmas, hogy vidáman ki-be közlekedhessünk a segítségével, hanem ezen kívül még úgynevezett biztonsági feladatokat is ellát. A HiSec acél biztonsági ajtó többszörös biztonságot garantál, ez pedig nemcsak az esetleges betörésekkel, az ajtó feltörésével szemben nyújt védelmet, hanem például egy, a közelben történt tűzeset esetén is nagyobb biztonságban tudhatjuk az ajtó segítségével a lakásunkban lévő értéktárgyakat.

Mabisz minősítésAhhoz azonban, hogy a HiSec acél biztonsági bejárati ajtó tökéletesen elláthassa különleges funkcióit, a márka által is elismert, erre a célra speciálisan kiképzett szakemberekkel szükséges elvégeztetni az ajtó beépítését. A HiSec biztonsági ajtókat ráadásul a biztosító is csak akkor ismeri el, ha szakszerűen vannak beépítve. Természetesen, ha az általunk kiküldött szakszemélyzet, azaz a HiSec gyártó hivatalosan képzett szakemberei végzik a beépítést, ez ügyben semmilyen gond nem fordulhat elő. Az általunk végzett biztonsági ajtó beépítéseknél ugyanis minden esetben kiállításra kerül egy, a MABISZ által hitelesített dokumentum, amely igazolja azt, hogy az ajtó az elvárt biztonsági előírásoknak mindenben megfelelő módon került beépítésre. A MABISZ dokumentumban található beszerelési előírások betartását minden esetben szívügyünknek tekintjük, és semmiképpen sem kockáztatnánk meg a hitelességünk megcsappanását egy apróbb hanyagságért.

A HiSec acél biztonsági bejárati ajtó tehát mindenképpen jó választás, akár a felemelő esztétikai élmény, akár a fokozott vagyonbiztonság szempontja lebeg a szemünk előtt. A biztonsági ajtók pedig akkor funkcionálnak majd tökéletesen, ha erre a célra speciálisan képzett, tapasztalt szakemberekkel végeztetjük el a beépítést – így nem érdemes elhanyagolni ezt sem.