Bejárati ajtó, Blog

Acél kültéri ajtó, ha a legjobb megoldásban gondolkozik

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1

Kültérre acél kültéri ajtó, ami nem műanyag

Nézzük át közösen, hogy milyen szempontokra érdemes figyelnie, ha új kültéri bejárati ajtó vásárlását tervezi. Az emberek keresgélnek a fém hőhídmentes bejárati ajtótól kezdve a 3 rétegű üvegezett kültéri ajtókon át az acél kültéri bejárati ajtókig. Általában az emberek az ár és kinézet alapján hoznak döntést. Az ügyesebbek a túl sokat ígérő marketing szöveg mögé látnak. Esetleg elkezdenek utánanézni a hőhíd ajtó kapcsolatának. Miért is fontos ez?
Azért, mert az építkezésben egyértelműen fejlődés bontakozik ki, mely lényege, hogy egyre korszerűbb megoldásban kell gondolkodni. 20 éve elég volt például bőven az öt centiméteres szigetelés, ma már ennek többszöröse a mértékadó. Ezért a kültéri ajtóknál is ezt figyelembe kell venni, mert nem szeretnénk pár évente lecserélni az ajtót, ezért érdemes egyből a megfelelő technológiával rendelkező modellt megvásárolni. Mit is jelent ez pontosan?

A hőhídról pár gondolat

Maga az a kifejezés, hogy hőhídmentes bejárati ajtót nem létezik. Ugyanis hőhíd minden esetben van. Még akkor is, ha le van szigetelve teljesen a ház. Már maga a tégla közötti eltérő cement miatt is lesz különbség a szigetelést illetően, mert homogén egyféle anyagból készül el a ház falazata. Ráadásul létezik geometriai hőhíd is. Szóval szögezzük le, hogy hőhíd mindenhol van, azonban nem mindegy, hogy ennek mértéke mekkora. A kültérre nyíló bejárati ajtóknál ezt azért kell figyelembe vennünk, mert a szigetelés tekintetében különbség van normál bejárati ajtó és kültéri bejárati ajtó között. Ezért ne higgyük el, hogy a szó szoros értelmében lehetőség van fém hőhídmentes bejárati ajtót vásárolnunk. Azonban az ajtó anyaga meghatározó. Nem mindegy, hogy miből készül el: üveg, fém, fa és így tovább. Az üvegbetétes kültéri HiSec bejárati ajtó nagyon szép megjelenésű és ezáltal könnyebben láthatjuk, hogy ki áll az ajtó előtt, de betörés szempontjából is érdemes átgondolni a dolgokat. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók dupla zárral rendelkeznek. Ugyanis a gyártó erre is gondolt. 2008 óta forgalmazunk szintén HiSec beltéri biztonsági ajtókat, így nagyon sok tapasztalat gyűlt össze a több ezer eladott ajtó tekintetében. Ezt hasznosítva kezdtük el a kimondottan kültérre szánt bejárati ajtók forgalmazását, több mint 10 év tapasztalat birtokában. 

Gondolkozzunk a biztonságos megoldásban

Azt mondhatjuk, hogy ez lehet egy következő szempont. Maga a biztonságra történő törekvés. Senki nem vágyik arra, hogy váratlanul megtámadják, feldúlják a házát, illetve erre érkezzen haza. Ilyenkor lelki traumát is elszenvedhetünk és elég nagy gonddal jár listát írnunk az elveszett dolgokról, fogadnunk a rendőrséget, biztosító társaságot. Ezután rendrakás és takarítás következik. Emellett olyan dolgok is eltűnhetnek, amik soha többé nem fognak már előkerülni. Éppen ezért érdemes ennek elejét venni azzal, hogy egyből a jó megoldásban a megfelelő kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk. Már csak azét is, mert a betörés után az szinte egész biztos, hogy az ajtót le kell cserélnünk, de várhatóan nagyobb költségek is érhetnek minket, így ezt egyfajta befektetésnek is fel lehet fogni, hogy előre megvásároljuk a megfelelő minőségű kültéri bejárati ajtót.  

Több szempont a jó döntéshez, amikor acél kültéri ajtó beépítése mellett dönt

Több szempont alapján érdemes döntést hoznunk. Elképzelhető az is, hogy valamiben kompromisszumot kell döntenünk. Például lehet, hogy a minőség és praktikusság szempontjából is minden rendben van, de maga a vételár kicsit magasabb. Az is előfordulhat, hogy üvegbetétes kültéri bejárati ajtóban gondolkodunk, mely kevésbé van szigetelve, de szép látványt nyújt. Vannak azonban fémtokos üvegezett kültéri ajtók és alumínium tokos kültéri bejárati ajtók is.

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1

premium-acel-hisec-ajto-metszeti-kep-1

 

Az esztétikai megjelenés

Ez nyilván egy fontos szempont, hiszen rosszul festene, ha a családi házra a bejárati ajtó rondának mondható, mely a házról alkotott képet is csorbíthatja. Ezzel találkozik mindenki először. Azonban fontos, hogy ne csak az esztétikai szempontot vegyük alapul mikor bejárati ajtót választunk a családi házunkra. Ettől függetlenül az általunk forgalmazott HiSec ajtók impozáns megjelenésűek, melyek általában osztatlan sikert aratnak. Ami nem véletlen.

A biztonság is fontos, ezért legyen acél a kültéri ajtó

Senki nem örül neki, ha betörnek hozzá és közben inzultus éri, vagy olyan dolgokat tulajdonítanak el, amik értékesek a számára. Olyan dolgokat is ellophatnak tőlünk, ami pótolhatatlan számunkra. Ráadásul ilyenkor listát kell írnunk arról, ami eltűnt, rendőrséggel és biztosítási társasággal egyeztetve. Lelki trauma ér minket és még a rendrakás is ránk vár. Ráadásul biztos, hogy ki kell cserélni az ajtót a zárral együtt, de valószínűleg nagyobb kár is érhet minket, amit nem tudunk megúszni egy szimpla ajtócserével. 


Éppen ezért előre gondolkodva érdemes megvásárolni példának okáért az általunk forgalmazott duplazáras HiSec családi házra való hőhídmentes bejárati ajtót.

 Mi a szerepe a fém hőhídmentes bejárati ajtónak?

Meghatározó szempont a szigetelés a mai házak esetében. Nem véletlen, hogy ma már csak egyre vastagabb szigeteléssel szabad házat építeni. Ám van néhány pont, ahol probléma lehet a hőhíddal. Teljesen hőhídmentes házról, lakásról nem is beszélhetünk, de törekedni kell erre. Egyrészt létezik geometriai hőhíd és általában a házak sarkában szokott még kialakulni ez a jelenség.

Ezenkívül problémát okozhat, ha hagyjuk kihűlni a házat és nem szellőztetünk. A szigetelésen kívül tehát a nyílászáróknak is szerepe van abban, hogy csökkentsük a fűtésszámlát és a hőhíd nagyságát. Ez természetesen ugyanúgy igaz az ajtóra, ezért hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban érdemes gondolkodnunk. Ez az egyik legfontosabb szempont, ha kültéri ajtóban gondolkodunk. 

Egyéb lényeges szempontok a kültérre nyíló bejárati ajtók kiválasztásánál

Lényeges momentum, hogy uv védelemmel is el legyen látva az ajtó. Ha ugyanis egész nap süti a Nap, akkor hamar tönkremehet. Nem véletlen, hogy külön kategóriába soroljuk a kültéri és a beltéri ajtókat. Más-más funkciót kell ellátnia a kétfajta ajtónak. Ugyanis más a szerepük. 

Miért jár jól, ha HiSec ajtóban gondolkodik?

Cégünk 2008 óta beltéri, biztonsági bejárati ajtók forgalmazásával foglalkozik. Ezek szintén HiSec márkájú ajtók, mely garancia a jó minőséget illetően és emellett nagyon megbízhatóak is ezek az ajtók. Számtalan tapasztalatunk van a témában, melyet a sok év alatt a kedves ügyfeleink segítségével szereztünk meg, miközben több ezer ajtót értékesítettünk.

Éppen ezért egész biztos, hogy nem fog csalódni, ha minket választ. Szívesen segítünk a tanácsadásban és adjuk meg a legfontosabb információkat, hogy a lehető legjobb döntést hozhassa. Ezután gördülékenyen történik a kiszolgálás. Ráadásul arra is ügyeltünk, hogy a jó minőség alacsony áron legyen elérhető. 

Ráadásul meglepő lehet a számunkra, de a minőség sok mindenben megmutatkozhat, mely közvetett módon fejti ki hatását. Ha például a nap nagy részét olyan helyiségben töltjük, ahol hőmérséklet és a szellőztetés hatásfoka nem megfelelő, akkor penészgombák alakulhatnak ki. Ezek pedig hatást gyakorolhatnak az idegrendszerünkre, légzőszerveinkre és akár asztmát, köhögést is eredményezhetnek. 

Emiatt, ha nem megfelelő a ház szigetelése és nincs kifűtve a házunk, akkor a nagy hőmérsékletkülönbség miatt a falakon lecsapódó pára vízként nagy mértékben támogatja a gombák kialakulását. Éppen ezért fontos megfelelő kültéri bejárati ajtóban gondolkodnunk és naponta kétszer öt-tíz percet szellőztetnünk, mert ezáltal a falak nem hűlnek le, de a levegő kicserélődik. Ezzel a megoldással és a megfelelő szigeteléssel ellátott kültéri ajtóval sokat tehet azért, hogy a gombásodás ne következzen be. 

Keressen minket, ha Önnek is segítségre van szüksége és megfelelő minőségű kültéri bejárati ajtóban gondolkodik!