Kültéri ajtók

Melyik a legjobb kültérre nyíló bejárati ajtó?

premium-acel-hisec-ajto-nyitott-zarszerkezet-2

Családi házra csakis kültérre nyíló bejárati ajtó beépítését kérje!

Aki családi házban gondolkodik, általában szeretné a legnagyobb kényelem mellett a legkisebb rezsi díjat kifizetni. Általában a fűtésre fizetjük a legtöbbet, így az az első dolog, amit tisztáznunk kell. Milyen megoldások vannak, hosszú és rövid távon miben érdemes gondolkodnunk? Akik tehát családi házra bejárati ajtót keresnek, azoknak célszerű ennél a pontnál kezdeniük. Ha gázzal, fával vagy elektromos készülékkel fűtünk, akkor is ami biztosan meg fog térülni idővel az a szigetelés. Legyen szó a tető, homlokzat vagy a többi falak szigeteléséről. Emellett azonban a nyílászárók szigetelése is meghatározó. Éppen ezért sokan például fém hőhídmentes kültérre nyíló bejárati ajtó beépítésében gondolkodnak. A hőhídról azért azt tudni kell, hogy nem létezik tökéletes megoldás. Valamennyi hőhíd ugyanis mindig van. Nem lehet tökéletesen leszigetelni egy családi házat, ráadásul van geometriai hőhíd is.

Szigetelés az elsődleges szempont

Általában egyébként a sarkokban szokott emiatt probléma lenni. Ugyanis, ha ritkán szellőztetünk és hideg van a házban akkor miután a leghidegebb ponton lecsapódik a pára, az támogatja a gombák és penész kialakulását. Ezért érdemes komplexen az egész ház ökoszisztémáját figyelembe véve gondolkodnunk. Ez azt jelenti, hogy célszerű mindenképpen fém hőhídmentes bejárati ajtóban gondolkodnunk. Ma már a három, négy rétegű üveg mellé csak hőszigetelt kültéri bejárati ajtóban szabad gondolkodnunk. Különben feleslegesen szigeteltük le a házat és cseréltük ki az ablakokat, ha nem korszerű ajtót építtetünk be a házunkba. Sokan ugyanis akár beltéri ajtót használnak erre a célra, ami nagyon rossz döntés a fentiekben kifejtett dolgok miatt. Ezért, ha kisebb is a kínálat, akkor is kültéri bejárati ajtóban gondolkozzunk. Azok közül is a szigetelt megoldást érdemes választanunk.

Fontos a kültérre nyíló bejárati ajtó megjelenése is

Nyilván, ha keresünk akár alumínium tokos bejárati ajtót családi házra, vagy 3 rétegű üvegezett kültéri ajtót, egy biztos: a technikai paraméterek mellett fontos a kinézet is. Ez azt jelenti, hogy vizsgáljuk meg a műszaki paramétereket, de emellett nyilván az is fontos, hogy elnyerje tetszésünket a kültéri bejárati ajtó. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók impozáns megjelenésűek is. Mivel 2008 óta foglalkozunk beltéri biztonsági ajtók forgalmazásával és rengeteg tapasztalattal rendelkezünk. Nagyon sok visszajelzést kaptunk elégedett ügyfeleinktől és figyelembe véve meglátásaikat igyekszik a gyártó is ez alapján fejleszteni. 

Az uv álló hőszigetelt kültéri bejárati ajtó

A hőszigetelésen kívül lényeges szempont az is, hogy uv álló legyen a kültérre nyíló bejárati ajtó. Ha ugyanis napsütésnek van kitéve, akkor könnyen tönkremehet emiatt. Sajnos előfordul, hogy sokan beltéri ajtót használnak kültéren. Ez nem igazán szerencsés. Éppen ezért gondosan vizsgáljuk meg az ajtó paramétereit a döntés meghozatala előtt.

Fém kültérre nyíló bejárati ajtó

Létezik fából készült kültérre nyíló bejárati ajtó is, ám azok elvetemedhetnek idővel. Éppen ezért jó választás lehet az acél kültéri bejárati ajtó kiválasztása. Ráadásul léteznek olyan fából készült ajtók is, amiket rendszeresen kell festeni, ami többletmunkát generálhat számunkra, akkor is, ha ezzel egy asztalost szeretnénk megbízni. Érdemes egyszerűbb megoldásban gondolkodva kiválasztani a legjobb megoldást, ami praktikusan működik.

A biztonság is fontos

Nyilván senki sem szeretné, hogy betörjenek hozzá, illetve ha olyan dolgokat tulajdonítanak el, amik értékesek az ő számára. Ráadásul olyan dolgokat is ellophatnak tőlünk, ami pótolhatatlan számunkra. Erre gyakorlatilag nincs semmilyen megoldás, ha már eltulajdonították tőlünk, ezért érdemes megelőzni a bajt. Ha betörnek hozzánk, akkor listát kell írnunk arról, ami eltűnt, rendőrséggel és biztosítási társasággal egyeztetve. Emellett szinte borítékolható, hogy lelki trauma ér minket és még a takarítás és rendrakás is a mi dolgunk lesz. Az pedig teljesen bizonyos, hogy le kell cserélni az ajtót a zárral együtt. Bár általában nagyobb kár is érhet minket, de éppen ezért érdemes előre lecserélni az ajtót.

Ha bármilyen kérdése van, keressen minket bátran, hogy segíthessünk Önnek a megfelelő kültéri ajtó kiválasztásában és telepítésében!