Ajanló, Bejárati ajtó, Blog

A műanyag kültéri ajtó közötti lényeges különbségek

Cordoba - kültéri műanyag bejárati ajtó 5 kamrás két ablakkal

Kültérre kültéri, beltérre beltéri ajtó beépítését kérjük!

Ha ajtók iránt érdeklődünk, akkor hívhatjuk műanyag kültéri ajtónak vagy bejárati ajtónak ezeket a termékeket, de egy valamit fontos tisztázni: valóban kültérre szánja őket a gyártó. Nyilván más kategóriába tartozik egy kültéri ajtó,mint ami fűtött lépcsőházban található. Ezeket az ajtókat ugyanis nem éri a napsugárzás UV hatása, ami hamar kikezdheti az ajtót. Nem esik rá csapadék és nagyobb hőingadozással sem kell számolni esetükben. Azonban fontos – ami a tényelegesen kültérre szánt műanyag kültéri ajtókat is érinti -, hogy betörésbiztos legyen a konstrukció. Ugyanis nemcsak a kültéri például családi házak esetében lényeges ez a szempont, hanem a lépcsőházban található ajtók esetében is. Egy igazán korszerű műanyag kültéri ajtó strapabíró és nehezen lehet áttörni. Azonban ebből a szempontból talán az acél ajtók a legbiztonságosabbak, ugyanis ezeket lehet a legnehezebben áttörni.

Kültéri acél ajtó a HiSectől

Mi acél és fém bejárati ajtók forgalmazásával foglalkozunk és vannak beltéri és kültéri normál és biztonsági ajtóink is. A műanyag kültéri ajtó esetében vizsgáljuk meg azt is, hogy milyen zár tartozik hozzá. Az is elképzelhető, hogy azt külön meg kell vásárolnunk. Ebből is érdemes a biztonságos, fúrásvédelemmel ellátott zárat kiválasztanunk. Ugyanis hiába vásárolunk meg stabil, biztonságos ajtót, ha a zár könnyen feltörhető rajta. A műanyag kültéri ajtó kiválasztása esetén az egyik fő szempont szokott lenni az ajtó kinézete. A műanyag ajtók sok esetben fehér színűek, de vannak barna fa hatású vagy antracit színű ajtók is. Ezt a színhatást színes fólia segítségével tudják elérni a gyártók. 

Anyagon kívül a kinézet is számít a kültéri acél ajtónál is

Kérdés emellett, hogy üvegbetétes ajtóban gondolkodik-e? Ha igen, akkor az üveg vastagságát is vizsgálja meg vásárlás előtt. Ez természetesen az ajtóra is vonatkozik. Fontos ugyanis, hogy az adott műanyag kültéri ajtó megfelelő hőszigeteléssel legyen ellátva.
A leírásból kiderül a szavatosság és garancia időtartam hosszúsága is. Apróságnak tűnhet, de nézzük meg, hogy a zárhoz hány pótkulcs jár alapból. Egy nagyobb család esetén a 2-3 darab kulccsal nem leszünk kisegítve. Azonban dönthetünk úgy is, hogy okos zárat veszünk, mely nemcsak kulccsal nyitható, így bárkinek adhatunk hozzáférést.

Pontosan milyen ajtópántok vannak a műanyag kültéri ajtóban?

A méret biztosan jól lett összeírva, és megfelelően fog illeszkedni az új ajtó? Milyen vastag az adott ajtó? Kifelé vagy befelé nyíljon majd? Jobb vagy bal oldali kilincsre lesz szükség?

Hány ponton záródik az adott műanyag kültéri ajtó? Ez sem mellékes kérdés. Ahogy az sem, hogy ki fogja leszerelni a meglévő ajtót és elszállítani és ki fogja az újat felszerelni? A mi esetünkben partner cég gondoskodik erről is, ha megrendeli ezt a szolgáltatásunkat is. Így Önnek nincs más dolga, csak kiválasztania az adott acél ajtót és a többet ránk bízhatja.