Biztonság, Blog

Biztonsági ajtó, ha igazi otthont szeretne

hatkazettas-havastolgy-acel-ajto-zarva

Csak olyan helyet nevezhetünk az otthonunknak, ahol biztonságban érezzük magunkat.

Egy új lakás, egy új otthon. Mennyit álmodozunk róla! Ha pedig elérhető közelségbe kerül, már szőjük is a terveinket. Hogyan rendezzük be? Melyik szobába mi kerüljön? Milyen színű legyen a fal? Milyen anyagból legyen a padló? Fontos kérdések ezek. Ám van, ami még ezeknél is fontosabb. A teljes biztonság. Mert nyilván azt szeretnénk, hogy csak azok látogassanak el hozzánk, akiket meghívtunk. Tehát érdemes felszereltetni egy biztonsági ajtót, ami megvéd az illetéktelen betolakodóktól. 

HiSec: hírnév és minőség

Sokan gyártanak olyan szerkezetet, ami biztonsági ajtónak nevezhető. Hogy ezek valódi védelmet nyújtanak-e, az már egy másik kérdés. De hát ez egy nagyon fontos szempont, amiről nem árt meggyőződnünk, mielőtt bármit is beszereznénk. Célszerű a szakemberekre hallgatnunk. Jelen esetben a biztosító társaságokra, hiszen ezek munkatársai alaposan körbejárták ezt a témát. Az ilyen típusú cégeket összefogó szervezet a Magyar Biztosítók Szövetsége, azaz MABISZ. Van olyan márka, amelynek a termékeit a szövetség a biztonsági ajtókon belül magasabb kategóriába sorolta, nevezetesen: a HiSec. Egy európai hírű brandről van szó. Ennek nyoma van hivatalos formában is, a cég bejegyzett védjeggyel rendelkezik EU-s szinten. És ha sorra vesszük az általa forgalmazott ajtók jellemzőit, hamar kiderül, hogy nagyon is rászolgált az elismerésre. 

A szembetűnő erő amit a biztonsági ajtó mutat

A HiSec biztonsági ajtó már ránézésre is tekintélyt parancsol. A fejlesztői nagyon tudatosan választották ki az anyagát, amely masszív fém. Képes ellenállni minden mechanikai, fizikai és kémiai behatásnak. Tehát nem csupán az úgymond hívatlan vendégektől védi meg a lakást. Tűzbiztos is. 

Innovatív trükkök

Az erős anyag mellett más olyan fogások is jellemzik ezt a biztonsági ajtót, amelyek megnehezítik a bűnözők életét. Ezek közül talán a legjelentősebb a három perces áttörésgátlás. Pontosabban: legalább 3, egymástól minimum 30 centiméterre lévő reteszelési pontos záródás. Az ajtólapról pedig azt kell tudni, hogy több oldalon záródik, és egy mechanikai védelemmel ellátott biztonsági zárbetét is tartozik hozzá, amelynek egy az ajtólapban elhelyezett acélmerevítés is a részét képezi. Ez elég ahhoz, hogy az ajtót ne lehessen csak úgy kiemelni a tokjából. Néhány, védelemmel ellátott zsanér szintén ezért került felszerelésre. 

A legnagyobb elismerés biztonsági ajtó terén

Feljebb a szakmai elismerésről ejtettünk néhány szót. Ennek nyilvánvalóan rendkívül nagy a jelentősége. Ám az se kevésbé lényeges, hogy ez a szerkezet milyen hatást gyakorol a betörőkre. Sokan közülük inkább más célpontot keresnek, mihelyt meglátják a HiSec emblémát. Pontosan tudják, hogy a feltörése igen macerás, plusz óriási zajjal jár. 

A tetszetős külső

Természetesen aki az otthonáról álmodozik, valószínűleg dekoratív tárgyakat lát a lelki szemei előtt. Jó hírünk van: a HiSec biztonsági és bejárati ajtók nem fognak kilógni a sorból. Mutatós darabokról van szó, amelyek kialakításakor a változatosságot is szem előtt tartották. Így, megtalálhatóak köztük a fényes és a matt változatok, valamint a színes modellek. Az utóbbiak kedvelői a fehér, a sötét mogyoró, a mogyoró-barna, az aranytölgy és a cseresznye színezéssel ellátott ajtók közül válogathatnak. Mindegyik típusból egyaránt van jobbos és balos változat. 

A bejárat tényleg a legfontosabb

Nem véletlenül hangsúlyozzuk a bejárati ajtó jelentőségét. Ahhoz, hogy ezzel tisztában legyünk, elég átolvasnunk néhány rendőrségi és biztosítási jelentést. Ezekből egyértelműen kitűnik, hogy a bűnözők elsődleges célpontja a bejárat. Alaposan megvizsgálják, és rögtön kiszúrják, ha könnyen áttörhető. Gyakorlottak, van szemük rá. De tisztában vannak az ellenkezőjével is. Rögtön otthagyják azt az ajtót, amin keresztül nehézkes bejutniuk a „terepre”. 

Amit mindenképpen meg kell tenni

Láthatjuk: egy jól felszerelt rendszerről van szó. Ám van, amit életbevágóan fontos szem előtt tartanunk, ha valódi védelmet szeretnénk. Mindenképpen szakemberrel kell ezt a szerkezetet felszereltetnünk. Kell a hozzáértés a biztonsági ajtó beszereléséhez, mert minden egyes beállításnak kiemelt jelentősége van. 

A biztonság is megfizethető, HiSec biztonsági ajtó vásárlása mellett dönt

Ez a legjobb hír. A sok extra és a feltétlenül szükséges szakértői munka ellenére a biztonsági ajtó ára egy átlag fogyasztó számára is elérhető.  Biztonsági ajtók mellé kérhető a HiSec okos-zár is, melyet ide kattintva nézhet meg.

Ha Ön is szívesen látná az otthona bejáratánál, lépjen kapcsolatba szakképzett kollégáinkkal.