Ajanló, Ajtó beépítése, Biztonsági ajtók, Blog

HiSec kültéri biztonsági ajtók

hohidmentes-kulteri-acel-hisec-bejarati-ajto-hohidmentes-rajz

A HiSec beltéri és kültéri  biztonsági ajtók népszerűek

Több, mint 15 éve forgalmazzuk a HiSec kültéri biztonsági ajtókat és számtalan pozitív visszajelzést kaptunk róluk. Az emberek más egymásnak is előszeretettel ajánlják ezeket az ajtókat, mert jó áron érhetőek el, biztonságosak, megfelelő szigeteléssel rendelkeznek és nagyon szépek. Emellett a kényelemre is nagy hangsúlyt fektetett a gyártó. A legfontosabb szempont azonban a biztonság, mert senki sem szeretne úgy hazamenni, hogy a nyitott ajtón keresztül a feldúlt lakással szembesül. Szeretnénk családtagjainkat biztonságban tudni, ezért is születtek meg a különleges HiSec kültéri biztonsági ajtók iránti igény. Fontos azt megjegyezni, hogy a biztonsági ajtók jelenleg beltérre érhetőek el. Ez természetesen lépcsőházban lévő ajtó is lehet. Azonban a kültéri és beltéri ajtókat nem szabad összekeverni egymással. 

hisec-ajto-also-zar-kozeli-kep

HiSec kültéri, beltéri biztonsági ajtók 

A kültéri ajtók ugyanis UV védelemmel is el vannak látva többek között, hogy a napfény ne tehessen könnyen kárt bennük. Emellett a komolyabb szigetelés miatt is fontos, hogy ezeket az ajtókat helyezzük el kültéren a beltéri ajtókkal ellentétben. A HiSec fém ajtók MABISZ által bevizsgált 3 perces áttörésgátlással rendelkeznek. Általában egy műanyag ajtót a legkönnyebb kinyitni, mely akár 5-10 másodpercen belül is megtörténhet. Speciális szerszámokra sincs ehhez szükség feltétlenül.

A betörők mindenhova be tudnak menni, kérdés, hogy milyen gyorsan

A fa ajtókat is sok esetben hamar ki szokták nyitni a betörők. A biztonsági ajtók esetében már nehezebb a helyzet, de természetesen az is kinyitható, ami egy esetben pozitív, ha elvesztette a kulcsot és nem tudja kinyitni az ajtót.Kinyitásuk azonban komolyabb procedúra, amit a betörők nem szívesen kockáztatnak meg, mert ez idő alatt több az esélye annak, hogy lebuknak. A betörők mindig a leggyengébb pontokat keresik. Éppen ezért hiába van jó minőségű, biztonságos ajtóm, ha a benne lévő zár rossz minőségű és könnyen semlegesíthető. Ha az ajtóreteszek gyengék és kis méretűek, akkor könnyen áttörhetőek. A normál HiSec kültéri, illetve beltéri biztonsági ajtóinál fontos szempont, hogy egységesen legyen megfelelő védelemmel ellátva az egész ajtó a zárral együtt.

A biztonság fontossága

A biztonság miatt ugyanis a zár, az ajtólap, az ajtótoknak mind egységesen erősnek kell lennie a zárral együtt. Nem szabad engedni, hogy gyenge láncszem maradjon. Nálunk ráadásul okos zárat is tud vásárolni, mely természetesen kompatibilis a HiSec kültéri, illetve beltéri biztonsági ajtókkal. A betörő elképzelhető, hogy az ablakon vagy tetőn keresztül tör be a házba, lakásba, ha túlságosan nehéz lenne az ajtót áttörnie. Természetesen a biztonság mellett az ajtó impozáns megjelenése is fontos szempont. Kínálatunkban többféle stílus közül választhat, és a színezés tekintetében is sokfajta modell érhető el. Ezáltal mindenki megtalálja a számára legszebb ajtót, legyen szó HiSec kültéri vagy beltéri biztonsági ajtóról.