Bejárati ajtó, Blog

Kültéri üveges bejárati ajtó vásárlását tervezi?

Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Mire figyeljünk, ha kültéri üveges bejárati ajtót keresünk?

Milyen bejárati ajtóban érdemes gondolkodnunk? Ha az ízlésünk oldaláról fogjuk meg a dolgot és ragaszkodunk az üvegbetétes ajtókhoz, akkor mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy az adott kültéri üveges bejárati ajtó milyen szigetelést biztosít. Az üveglapok között lévő gáz idővel kiengedhet, ezért csakis jó minőséget válasszunk. Ez egyfajta befektetés az otthonunkba, amivel a rezsi számlát is csökkenteni tudjuk. Természetesen itt még nem ért véget a dolog. Végig kell azt is gondolnunk a kültéri üveges bejárati ajtó esetében, hogy hány rétegű az üvegfelület. Nyilván minél több, annál jobb, de ez azért nem feltétlen igaz minden esetben, mert túlzásba sem szabad esni. 

Ezeket vegye figyelembe

Egyrészt azért, mert némi szellőző felület nem árt, ha van a lakásunkban a levegőcsere miatt.  Másrészről lehet, hogy túl sok pénzt költenénk el a nyílászáróra, ami a fűtés költségen nem csökkentene jelentősen, így felesleges pénzkidobás lenne. Emellett a kültéri üveges bejárati ajtó esetében a kamrák számát is figyelembe kell vennünk, nemcsak az ablaküveg vastagságát. Arról nem is beszélve, hogy az sem mindegy, hogy automatikus gyártósoron munkagépek, vagy egyenként manuálisan emberek ragasztják össze az üveglapokat egymással. Utóbbinál ugyanis emberi hibafaktor jelentkezhet, mely akár azt is eredményezheti, hogy sokkal rosszabb hatásfokkal fog szigetelni az adott ajtó. Sőt, esztétikai hibákat is magában rejthet.

Kültéri üveges bejárati ajtó kinézete

Éppen ezért nagyon körültekintőnek kell lennie, ha kültéri üveges bejárati ajtóban gondolkodik. A hőszigetelésen kívül lényeges szempont, hogy az adott ajtó UV álló legyen. Különben könnyen tönkremehet. Magának a dekor fóliának is tartósnak kell lennie, ha színezett ajtóban gondolkodik. Nagyon csúnya látványt nyújthat az, ha idővel a fólia egy része leválik az ajtóról. Emellett az ajtó anyaga is meghatározó. Az acél ajtók a legtartósabbak, ezért is foglalkozunk kimondottan csak minőségi, eredeti HiSec acél ajtók forgalmazásával.

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit, hőszigetelt üvegbetéttel

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit, hőszigetelt üvegbetéttel

Olcsó és jó Kültéri üveges bejárati ajtó ?

Nincs annál rosszabb, mikor ugyan picit olcsóbban jutunk az adott ajtóhoz esetleg, de óriásit csalódunk benne és a végén több pénzt költünk ajtóra, mint amit eredetileg terveztünk erre a célra fordítani. Ezért a minőségen nem szabad spórolni. Büszkék vagyunk rá, hogy az általunk képviselt márkáról általában csak pozitív visszajelzés olvasható hozzászólásként az interneten, szemben a silány minőségű ajtókkal.
Mielőtt kiválasztaná a megvásárolandó kültéri üveges bejárati ajtót, mérje le, hogy pontosan mekkora ajtóra van szüksége. Ezek ugyanis az irányadóak és, ha rosszul kerülnek meghatározásra, akkor abból adódhatnak problémák.