Ajanló, Blog

Kültéri acél bejárati ajtó vagy egyéb ajtó beépítése

Fehér egyedi dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Mik az előnyük és hátrányuk a kültéri acél bejárati ajtóknak

Ha szeretnénk kültéri acél bejárati, műanyag, fa bejárati vagy egyéb beltéri ajtót vásárolni, akkor a következő szempontokra figyeljünk. Fontos, hogy az ajtó azon túl, hogy megfelelő minőségű és kedvező áron érhető el remélhetőleg, legyen tetszetős, rendelkezzen hő- és hangszigeteléssel. Ezek az alapok. 

Milyen anyagból elkészített kültéri acél bejárati és egyéb beltéri ajtók jöhetnek szóba?

Az acél ajtók előnye a tűzállóság, de emellett elég jó hő- és hangszigeteléssel is rendelkeznek. Ezek mind fontos szempontok lehetnek. Mivel nem élő anyagból készülnek el, így nem szokott velük sok gond lenni. Nem vetemednek el és megbízhatóan működőképesek maradnak. Ez főleg kültéri acél bejárati ajtónál fontos szempont. 

Az üvegajtók előnye, hogy a tér általuk nagyobbnak látszik. Azonban az üveg vastagságától függően általában elég nehezek maguk az ajtók. Emellett könnyen átengedik a hangot. Természetesen ennek ellenére népszerű megoldás lehet ez a konstrukció is, ha az előbbi feltételek nem okoznak gondot. 

A furnér ajtók jóval olcsóbbak, mint a fa ajtók. A fának a pandémia és orosz-ukrán válság óta jócskán felment az ára. Azonban arra legyünk tekintettel, hogy a fürdőbe és konyhába nem a legpraktikusabb megoldás. 

A műanyag ajtók szintén viszonylag olcsó kategóriába esnek, ami előnyös szempont. Ráadásul sok esetben, jelentős egyedi vonás is fellelhető rajtuk, amik különlegessé tehetik az ajtót. Nyílván az anyagtól függetlenül bármely beltéri vagy kültéri bejárati és egyéb ajtót különlegessé lehet formálni. Azonban vegyük szemügyre a technikai paramétereket, praktikusságot is. A műanyag ajtókról például elmondható, hogy könnyen megsérülhetnek és elég instabilak. 


A fából készült ajtók már más kategóriába tartoznak. Nagyon szép megjelenésűek, de elvetemedhetnek. Főleg, ha apró darabokból összeragasztott nyílászáróról beszélünk. Jellemzően a bükkfa és a tölgy jóval drágább, mint a puhább fenyőből elkészített ajtó. Ráadásul állandó törődést is megkívánhat a kültéri acél bejárati ajtóval ellentétben. Ha a Nap süti, akkor hamar eldeformálódhat és gyakrabban kell lefesteni.

A HiSec kültéri acél bejárati ajtókról

A mi kínálatunkban tehát az eredeti HiSec acél bejárati ajtókat talál, melyek lehetnek kültéri vagy beltéri ajtók egyaránt. Kapható üveges vagy dekorcsíkos kivitelben is. Nálunk a világos színtől a sötét színig megtalálja a minőségi acél bejárati ajtót. Nézze meg bemutatótermünkben, vagy rendelje meg online.