Kültéri ajtók

Milyen a HiSec kültéri bejárati ajtó?

Aranytölgy dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Csak ilyen kültéri bejárati ajtóban érdemes gondolkodni

Ha Ön most építkezik, vagy meglévő családi házával kapcsolatban keres jó ár érték arányban kültéri bejárati ajtót, akkor jó helyen jár. Összeszedtük, hogy milyen szempontok alapján érdemes gondolkodnia, hogy a lehető legjobb döntést tudja meghozni. Elég sok felesleges problémától és bosszankodástól óvhatjuk meg magunkat, ha előre odafigyelünk ezekre a szempontokra. Csakis hőszigetelt, uv álló, jó minőségű ajtókban érdemes gondolkodni. Régen a hőszigetelés nem volt fontos, de a rezsi árak jóval alacsonyabbak voltak. Ma azonban a járványoknak és a háborúnak köszönhetően nagyon gyakran emelkednek az energiaárak. Ezért nagyon fontos a házak szigetelése. Ez azonban nemcsak a ház falazatára, hanem nyílászárókra is vonatkozik. Azok az ajtók, amik híján vannak kültéri ajtóként a szigetelésnek azok nem túl hatékonyak. Emiatt csak olyan kültéri ajtóban gondolkozzunk, ami megfelelően szigetelt.

Kültéri bejárati ajtó és a hőhíd

A piacon létezik üvegbetétes bejárati ajtó mellett fa, illetve fém kültéri ajtó is. Ez az oka annak is, hogy a hőhíd ajtó kifejezésre egyre többen keresnek. Ettől függetlenül némi hőhíddal mindig kell számolni, mert más-más alapanyagokból készül a ház és az ajtó és ezeknek különböző a hőmegtartó képessége is. A cél az, hogy maga a hőhíd minél kisebb mértékű legyen. Ráadásul az is fontos szempont, hogy nyáron ne melegedjen túlságosan fel a házunk, melyet ellensúlyoz szintén a hatékony hőszigetelés.  Megtalálható a piacon 3 rétegű üvegezett kültéri ajtó, fa ajtók és fém hőhídmentes bejárati ajtó egyaránt. A fáról azt kell tudni, hogy van olyan konstrukció, ami elvetemedhet. Ugyanis ha elvetemedik az ajtó, akkor behúzhat a hideg az ajtón át. Ez pedig elég nagy kiadást okozhat számunkra a fűtést illetően, mert olyan, mintha rényire folyton nyitva lenne egy ablak vagy ajtó.

Üveg ajtó

Az üvegajtókról azt érdemes tudni, hogy idővel a benne lévő gáz kiengedhet bizonyos modelleknél. Ennek köszönhetően elveszíthetik a hatékonyságukat. A fa kültéri ajtók esetében az üveg cserélhető, melyben általában asztalos tud segítségünkre lenni. Ezen kívül a fa ajtókat ápolni kell rendszeresen. Biztonsági szempontból pedig fontos, hogy kérdés, hogy milyen nehezen lehet áttörni az üveget.

Fém kültéri bejárati ajtó

Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Ezzel szemben az acél kültéri bejárati ajtó azért lehet jó megoldás számunkra, mert nem igényel különösebb karbantartást, nem jellemző rá, hogy elvetemedik és nehéz áttörni. A HiSec kültéri bejárati ajtók 7 centiméter acéllappal rendelkezik, alumínium küszöbbel. Ezen ajtókba a gumitömítés egy nútban van elhelyezve, nem ragasztva. Nem véletlen, hogy a HiSec által forgalmazott kültéri ajtók duplazárasak, ezáltal biztos lehet benne, hogy valódi biztonságot adnak. Sokan nem is tudják, hogy mennyi többlet idegeskedéssel jár, ha idegenek hatolnak be a házunkba. Ezt megfejeli az a sok idő és energia amire ilyenkor szükség van. Nyilván senki nem örülne, ha betörnének hozzá. Ezt a problémát már csak az tetézheti, ha éppen otthon van. Jó minőségű bejárati ajtóról pedig akkor beszélhetünk, ha biztonsági szempontból is jól működik a kültéri bejárati ajtó.

A kültérre csakis kültéri ajtó beépítését kérje

Fontos szempont továbbá, hogy csakis uv álló ajtóban gondolkozzunk. Az általunk forgalmazott kültéri bejárati ajtók rendelkeznek ezzel a funkcióval is, de előfordul, hogy sokan nem figyelve erre a fontos szempontra beltéri ajtót helyeznek el kültéri ajtóként. Ez természetesen emiatt gyorsan tönkremehet. Erre is ügyeljünk a kültéri ajtó kiválasztása előtt.
Lényeges szempont az is, hogy tetszen nekünk maga az ajtó. Az ízlések eltérőek lehetnek. Ügyfeleink véleménye szerint az is előfordul, hogy változik az elképzelés és idővel megszeretik az ajtó kinézetét, ami az elején még nem nyerte el a tökéletes jelzőt a számukra. Azonban a többi szempont csillagos ötösre vizsgázott.

Meghatározó továbbá maga a minőség kérdése. Ne engedjünk ebből a paraméterből. Nagy  munkával járhat ugyanis egy ajtócsere, ha később rájövünk, hogy rosszul döntöttünk. Sokszor az ajtófélfát le kell bontani, ehhez burkolóra, festőre is szükség lehet a munkálatok során. A végén sokkal több pénzt költünk el. 

Az ajtó ára

Meghatározó és nem is utolsó szempont: maga a kültéri bejárati ajtó ára. Nézzük meg, hogy konkrétan milyen megoldást biztosítanak adott áron a webshopok és ezeket összehasonlítva könnyen meghozhatjuk a legjobb döntést.

 

Ha vannak még kérdései, akkor keressen bennünket!