Ajanló, HiSec ajtó ár

Kültéri ajtó árak nagyon változóak

hatkazettas-havastolgy-acel-ajto-zarva

Kültéri ajtó vásárlásakor az árak is egy fontos szempont lehet

Mikor kültéri ajtót keresünk, akkor fontos szempont az, hogy milyen áron jutunk hozzá, de emellett egyéb szempontok is vannak, amit figyelembe kell vennünk. Ezeket tekintsük át ebben a cikkben. Mikor e cikket írjuk, akkor a piacon nagyjából 80.000 Ft-tól érhetőek el kültéri ajtók, tolóajtók már nagyjából 55.000 Ft-tól vásárolhatóak meg. A kültéri ajtó árak- at befolyásolja sok minden.

Ezért első lépésben azt döntsük el, hogy konkrétan hol szeretnénk elhelyezni.

Például más a szempont, ha egy melléképületre kell beépítenünk az ajtót, amiben nem őrzünk drága értékeket. Ugyanis ebben a helyzetben a kültéri ajtó árak kedvezőbbek, hiszen nem kell biztonsági ajtónak lennie, sőt lehet, hogy komolyabb szigetelésre sincsen szükség.

Kültéri ajtó árak mások ha például..

garázs, vagy pinceajtó esetén már más a helyzet, főleg, ha ott betörve be tudnak jutni a házunkba, lakásunkba. Sőt, autónkat, szerszámainkat is eltulajdoníthatják, így nem érdemes spórolni és olcsóbb megoldásban gondolkodni. Ráadásul ez többnyire egyszeri kiadás, mert az ajtót nem szoktuk gyakran lecserélni. 

Kültéri ajtó árak és méret

A kültéri ajtó árakat illetően tehát nézzük meg, hogy konkrétan mire van szükségünk, mennyi pénzt szánunk az adott ajtóra és ez alapján válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Pontosan mérjük le, hogy mekkora ajtóra van szükségünk, mert az egyedi ajtók ára jóval magasabb. Természetesen lebonthatunk a falból vagy hozzá is építhetünk, hogy pontosan olyan méretet kapjunk, mint amire szükségünk van, de ez jelentős többletmunkát generálhat számunkra. Célszerűbb ehelyett a megfelelő méret birtokában érdeklődni a kültéri ajtó árak felől. Átlagosan elmondható, hogy egy bejárati ajtó 100-200.000 Ft-tól akár 1.0000.000 Ft-ba is kerülhet. 

Az árat befolyásolja az anyag vastagsága, minősége

Ez ugyanis függ attól, hogy milyen alapanyagból és milyen minőségben készül el. Tartalmazhatja a zárat, de az is elképzelhető, hogy azt külön kell megvásárolni. Webshopunkban az általunk forgalmazott eredeti HiSec ajtóval kompatibilis hagyományos zárak mellett, okos zárakat is árulunk. Mi csakis a biztonságos acél ajtókat értékesítjük, mert általában ezeket lehet a lehető legnehezebben áttörni és különösebb karbantartást sem igényelnek. Ráadásul fa hatást is el tudunk érni speciális fólia segítségével, így arról sem kell lemondania. Léteznek műanyag ajtók is a piacon, több féle színben. 

Van-e szigetelése az ajtónak és ha milyen az?

Vizsgálja meg azt is, hogy milyen szigeteléssel rendelkezik az adott ajtó, ugyanis a kültéri ajtó árakat ez is befolyásolja. Ha a háza, lakása le van szigetelve, ami természetesen a tető megfelelő szigetelésére is vonatkozik, akkor a következő lépés, hogy a nyílászárók is megfelelő szigeteléssel rendelkezzenek. Ezzel jelentős rezsicsökkentés hajtható végre egész biztosan, így ez nagyon fontos szempont. Ráadásul egyszer kell megfelelően gondolkodni benne és utána folyamatosan élvezzük ennek az előnyét. Ezért ebből a szempontból is gondolja végig, hogy melyik ajtó mellett dönt, mikor a kültéri ajtó árak iránt érdeklődik.