Ajanló, Blog

Kültéri műanyag bejárati ajtó és egyéb megoldások

Madrid - műanyag kültérI 5 kamrás bejárati ajtó

Kültéri műanyag bejárati ajtó is népszerű a magyar piacon

Kültéri műanyag bejárati ajtóz az interneten keresgélve sok helyen hozzájuthatunk. Nagyobb multi cégektől, a kisebb cégeken át, de akár használtan is elérhető számunkra. Azonban érdemes személyesen kipróbálni az adott ajtót, mert ekkor láthatjuk, hogy képes-e hangtalanul, megfelelően záródni és nincs rajta semmilyen, akár belső sérülés.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Az ajtó anyaga az egyik ilyen paraméter. A műanyag ajtók, ha külön plusz merevítéssel nem rendelkeznek, akkor viszonylag könnyen áttörhetőek. Léteznek fa ajtók is, ám ezek sok esetben furnér lemezből állnak, ami rétegelt és ragasztott fát jelent és erre kerül igényesebb, például tölgyfaréteg.  Ha nem megfelelően vannak impregnálva, akkor könnyen tönkremehetnek és rendszeresen ápolni kell őket. 
Nyilván ennek megfelelően az árak is különbözőek. Aki kültéri műanyag bejárati ajtóban gondolkodik, annak tudnia kell erről. Az előnye azonban ezeknek az ajtóknak az, hogy nem vetemednek el könnyen és viszonylag olcsón hozzá lehet jutni. 

Különböző borítással is kaphatóak a műanyag  kültéri ajtók

A kültéri műanyag bejárati ajtókon nem feltétlenül lehet könnyen megállapítani, hogy műanyagból készültek el. Fóliázva már fa hatást is elérhetünk, ám ez általában jóval drágább. Fontos, hogy az ajtó, illetve dekor fólia is UV álló legyen, hiszen kültérre szánjuk. Apróságokra is érdemes figyelnünk, mint a zsanérok nyitási szöge. Létezik ugyanis olyan ajtó, ami csak 90 fokig nyitható, ami egyes esetekben probléma forrása lehet. További gond lehet abból, hogy a meghatározott névleges méret eltér a valóditól. A tényleges szélesség és magasság a tokkülmérete, ami egyes esetekben akár 1-3 cm-rel is kisebb lehet. Erre mindig kérdezzünk rá vásárlás előtt! Fordítsunk figyelmet arra is, hogy a küszöb rozsdamentes legyen. Vizsgáljuk meg azt is, hogy hány ponton záródik az ajtó és milyen biztonságot nyújt ezáltal. 

Kültéri műanyag ajtó

Az ajtó vastagsága is meghatározó: 5 centiméter helyett érdemes inkább a 7 centiméterben gondolkodnunk. Az üvegezés egy külön téma, ha üvegbetéttel rendelkező kültéri műanyag bejárati ajtóban gondolkodunk. Ezek vastagsága megvizsgálandó, a kamra rétegszámával együtt.

Általában a nem kézi ragasztású megoldás a professzionális, ugyanis a kézzel elkészített modellek esetén könnyebben bekerülhet szennyeződés az üveglapra, ami sok bosszúságot okozhat utólag is.

A tartozékokat is nézzük meg vásárlás előtt, mert egy rossz minőségű zár vagy kilincs újabb bonyodalmakat eredményezhet számunkra.   

Ráadásul, ha könnyen kinyitható a zár, akkor hiába vásároltunk profi biztonsági szinttel rendelkező ajtót, könnyű lesz betörni.

Az ajtó kinézete is nyilván lényeges szempont, bár ízlések és pofonok különbözőek. Talán fontosabb szempont, hogy nehezen legyen áttörhető és valódi biztonságot adjon Önnek és családjának.

Az ajtó árát és minőségét is említsük meg, hogy teljes körűen valamennyi lényeges szempont rendelkezésünkre álljon a fent leírtakat kiegészítendő. Ezek alapján már biztosan jó döntést fog tudni hozni.