Ajanló, Biztonság, Blog

Üveges kültéri ajtó fémből a HiSectől

Prémium-68 Aranytölgy színű kültéri acél HiSec bejárati ajtó üvegbetéttel

Az üveges kültéri ajtó előnye

Egyik, hogy sok fényt juttat otthonunkba, mely ezáltal még otthonosabb lesz. Nem kell gyakran felkapcsolnunk a villanyt, sőt néhány hangulatos növényt is bátran elhelyezhetünk az előszobában. Ezek jól fel tudják majd dobni a helyiséget. Mivel az első benyomás a legfontosabb, így ezt egész biztosan vendégeink is értékelni fogják, ha üveges kültéri ajtó mellett dönt. Ezen kívül könnyebben kivehető és már hamarabb látható, hogy ki közeledik az ajtó felé. Azok az ajtók, amik kitekintővel és üveggel sem rendelkeznek, azok nem túl biztonságosak. Ugyanis nem lehet tudni, hogy ki szeretne belépni az ajtón.

Az üveg nem hátrány ma már

Szerencsére ma már nagyon korszerű üveges kültéri ajtók vannak, melyek kiváló szigetelésűek. Nemcsak az üvegfelület, hanem a kamrák rétegeinek száma is magas. Ezáltal minimálisra csökkenthető a hőhíd. Valamennyi hőhíddal azonban minden ajtó esetében kell számolnunk, mert különböző anyagokból készül el egy családi ház vagy lakás. Az azonban nagyon fontos, hogy a üveges kültéri ajtó megfelelő rétegszámú, vastagságú és minőségű üveggel legyen felszerelve. 

Műanyag vagy fém kültéri ajtó legyen?

A üveges kültéri ajtók között többnyire műanyag ajtókkal találkozhatunk, többféle standard méretben. Ezek lehetnek erkély vagy bejárati ajtók egyaránt. Létezik olyan modell is az üveges kültéri ajtók között, ami csak részben van üvegbetét. A többféle modell közül biztosan megtalálhatjuk azt, ami legjobban elnyeri tetszésünket. 

A biztonságra törekedni kell

A biztonság is nagyon fontos szempont a szigetelésen és egyéb tényezőn kívül. Lényeges, hogy több ponton záródó ajtóban gondolkozzunk. Emellett a küszöbnek is jól kell szigetelnie. Stabil kilinccsel felszerelt ajtót válasszunk. Magát a színezést – ha nem fehér ajtóban gondolkodunk -, általában fóliázással szokták megoldani, mely sok esetben feláras. Ezáltal akár fa hatású ajtóban is gondolkodhatunk, de nem kell attól félnünk, hogy az ajtó elvetemedik, vagy rendszeresen le kell festeni. Ha megtaláltuk a számunkra legszebb, legjobb minőségű és megfelelő méretű ajtót, akkor az árakat kell még megvizsgálnunk, hogy lehetőleg az is kedvező legyen. Nálunk kiváló áron találkoznak ezek az értékek, így biztosan jól jár, ha minket választ.