Beépítés, Bejárati ajtó, Blog

Kültéri ajtó tokkal, vonóval, beépítéssel

Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Kültéri ajtó vásárlással tokkal, vagy anélkül?

Amikor kültéri ajtó tokkal együtt történő vásárlás iránt érdeklődünk az interneten, akkor többnyire csupán ajtókkal fogunk találkozni. Ennek az az oka, hogy többféle méretű ajtó létezik, ám ezek mind szabványméretek és megfelelően beépíthető az ajtófélfára.

Kültéri ajtó tokkal a gyakoribb 

Természetesen van lehetőség kültéri ajtó tokkal történő vásárlására is. Mondhatjuk azt is, hogy ezek komplett ajtók. Sőt, ezek az ajtók sokszor nemcsak a lapot, a tokot, hanem magát a zártestet és a kilincset is tartalmazza. Illetve a rögzítő csavarokat is. Ezt azonban mindig körültekintően vizsgáljuk meg. Emellett azt is nézzük meg, hogy milyen zár, illetve kilincs tartozik hozzá. Ugyanis, ha rossz minőségben gondolkodunk, akkor az ajtó nem fog teljes biztonságot adni számunkra, hiába jutottunk hozzá kedvező áron.

Kiegészítők cserélhetőek az ajtóhoz

Természetesen, ha Önnek nem megfelelő a zárbetét akkor azt le tudja cserélni másmilyenre. Itt az osztásra és a zárbetét hosszát kell lemérni. A kilincsnél például az ajtó vastagsága számít, továbbá hogy mekkora hosszú. Ez azért fontos , hogy ne ütközzön bele a másik zárba, ha van olyan. Tehát, ha beltéri vagy kültéri ajtó tokkal együtt történő vásárlását latolgatjuk, akkor első lépésben a pontos méretekkel legyünk tisztában. Az alkatrészek ide kattintva nézhetőek meg.

A kültéri ajtó mérete a legfontosabb

Ezt nagyon körültekintően érdemes kezelni, mert ha nem megfelelő méretben gondolkodunk, akkor a megrendelt kültéri ajtó és tok kapcsán elég nagy bosszúságnak tesszük ki magunkat feleslegesen. Ha a beltéri vagy kültéri ajtó tokkal történő mérés úgy érzi nem könnyű feladat vagy egyéb kérdése van, lépjen velünk bátran kapcsolatba, hogy segíthessünk Önnek.

Hogyan is mérjük le, hogy milyen lépcsőházi vagy kültéri ajtó kell?

Az ajtónak van egy külső mérete és egy ezenkívül beszélnünk kell a falnyílás méretérül. Általában egy adott falvastagsághoz szerelhető fel utólag a tok. Azonban az sem mindegy, hogy az oldalsó takaróléc pontosan milyen méretű. Ezen kívül létezik még felső takaróléc is és ajtólap. Nyilván komplex ajtók esetén ezek egymással kompatibilisek és nem kell vesződni a méretekkel. Az ajtólap tulajdonságai között szerepelhet az antibakteriális hatás, a fokozott karcálló képesség, és így tovább. Tulajdonképpen az ajtólap nyílik a tokba a funkcióját tekintve.

Érdemes megnéznünk a nyitás típusát, például nyílhat belülről, az anyagát, ami lehet MDF. Emellett létezik állítható kerettel rendelkező, illetve jobb vagy bal kilinccsel ellátott. Fontos az is, hogy milyen színű, illetve milyen áron érhető el pontosan.

Az ajtó anyaga, felülete

Léteznek szintetikus furnérral bevont fából készült ajtók, illetve fa ajtók. Emellett választhatunk műanyag, vas vagy acél ajtót is. Legnehezebben talán az acél ajtókat lehet áttörni, így biztonsági szempont miatt mi csakis ilyen fajta normál és biztonsági ajtók kereskedésével foglalkozunk.  A HiSec márkájú ajtók garanciát jelentenek a jó minőségre, biztonságra és kedvező árra. Emellett a modern kiegészítők nagyfokú kényelmet biztosítanak számunkra, hiszen a világítóval rendelkező kilincs vagy okos zár mind 21. századi megoldás.

Válassza Ön is a lehető legkedvezőbb megoldást és vásároljon eredeti HiSec ajtót és ahhoz tartozó kiegészítőket!