Bejárati ajtó

A műanyag kültéri bejárati ajtó hátránya és előnye

Barcelona - műanyag 5 kamrás bejárati ajtó kültérre is


Bejárati műanyag ajtó vásárlás előtt érdemes végiggondolni. 

Az ajtó megvásárlása egy egyszeri nagyobb költséggel jár, de hosszú távon a fűtésen és akár a klímahasználaton is sokat meg tudunk spórolni. Ezért ez egyfajta befektetésnek is felfogható.

Mik a műanyag kültéri bejárati ajtók előnyei?

Madrid - műanyag kültérI 5 kamrás bejárati ajtó

Madrid – műanyag kültérI 5 kamrás bejárati ajtó

Könnyen tisztítható, a fával ellentétben nem vetemedik el és nem kell rendszeresen lefesteni. Viszonylag ellenállóak, ezért is népszerűek a műanyag keretek és ablakok egyaránt a piacon. Akár 50 évig is használhatóak és viszonylag olcsón meg lehet őket vásárolni. Maga a színezés is könnyen megoldható, hiszen fóliázással akár fa hatás is elérhető. Ezek általában 40-50% felárral kivitelezhető. Jobban szigetelhet fa vagy akár acél ajtónál, bár ez minőség függvénye is. Ellenáll az UV sugárzásnak, így nem kell attól sem tartanunk, hogy idővel elszíneződnek a műanyag kültéri bejárati ajtók.

A mai rezsicsökkentett energia árak feletti magas rezsi költségek megtakarítása szempontjából a szigetelés kérdése nem elhanyagolható szempont.

És mik a hátrányok?

Nagyon sok tucat gyártásban megjelenő műanyag kültéri bejárati ajtó jelent meg a piacon, ami lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnik megvásárolni és a régi ajtóhoz képest örülni is fogunk neki egy darabig, de hosszú távon megbánhatjuk. Ugyanis egy ajtót nem szoktunk pár évente lecserélni, így érdemes egyből jobb minőségben gondolkodni és nem az előző ajtóhoz viszonyítani, hanem abban gondolkodni, hogy 10 év múlva is jó döntésnek tartsuk az ajtócserét. Sajnos a műanyag ajtók könnyen áttörhetőek és ezt a betörők is tudják, ezért biztonsági szempontból acél ajtóban érdemes gondolkodni. Ez még a fa ajtókat is megelőzi e tekintetben.

Mi a helyzet az acél ajtókkal?

Ha valódi biztonságot szeretne, akkor érdemes acél ajtókban gondolkodni a műanyag kültéri bejárati ajtók helyett. Nagyon jól szigetelhetőek és nem vetemednek el. Ezáltal minden fontos tényezőt képviselnek, amire szüksége lehet. Beleértve az esztétikus megjelenést is, hiszen az acél ajtókat is lehet fóliázni, dekorcsíkkal ellátni. Különösebb karbantartást nem igényelnek és nem kell attól tartani, hogy a szú megtámadja az ajtót, ami a fa ajtóknál megtörténhet. Fontos kérdés az is, hogy ki fogja a régi műanyag vagy egyéb kültéri bejárati ajtót leszerelni és az újat telepíteni. Alvállalkozóink ebben is segítenek Önnek, így tőlünk egy kézben mindent megkap. 

Egyedi dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit színben

Egyedi dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó Antracit színben

Személyesen is elérhetőek vagyunk mintaboltunkban, de online is folyamatosan rendelkezésére állunk.    

A műanyag kültéri bejárati ajtó okos zárral

A HiSec által forgalmazott műanyag kültéri bejárat ajtóira választhat okos wifis zárat is, mely nyitható ujjlenyomattal, PIN kóddal, nfc-vel. Ide kattintva nézheti meg az okos zárat.