Blog, Kültéri ajtók

A kültéri nyílászárók cseréjében gondolkodik?

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Lakásfelújításoknál gyakori a kültéri nyílászárók cseréje is

Nagyobb felújítás alkalmával a kültéri nyílászárók cseréje általában indokolttá válik. Azonban a mai árak mellett érdemes megfontolni, hogy egész biztosan szükséges az effajta beavatkozás. Elképzelhető, hogy elég az ablakokat cserélni vagy csak a bejárati ajtót? Ha rossz minőségű megoldásban gondolkodunk, akkor pár éven belül ugyanott fogunk tartani, mint most. Arról nem is beszélve, hogy ha a munkafolyamatokat nem megfelelő szakemberek végzik el, akkor a garanciának is búcsút inthetünk és az utólagos glettelési, festési munkák is komoly kihívást jelenthetnek számunkra.

Kültérre csak kültéri nyílászárót válasszunk!

Ha télen lézeres infra hőmérővel megmérve nagy hőmérsékletkülönbséget tapasztalunk az ablakoknál, illetve egy egyszerű madártollat a kezünkben tartva az ablak mentén huzatot tapasztalunk, akkor valószínűleg megérettek a kültéri nyílászárók a cserére. Ideig-óráig megoldást jelenthet, ha öntapadós gumicsíkot ragasztunk a nyílászáró élére, de ez kifeszítheti a zárat, mely komoly kárt is okozhat hosszú távon. Ezt általában a nyílászárókban a gyárilag elhelyezett megoldás szokott hatékony lenni.
Esetleg utólag bele szokták az adott kültéri nyílászárók szélébe marni a helyet, ahova felragasztható az utólagosan elhelyezett szigetelés. Ez azonban komolyabb szerszámokat és szakértelmet igényel. A megfelelő szigetelésnek nyáron is nagy szerepe van, mert így nemcsak a fűtés, hanem klíma rezsiszámlát is csökkenteni tudjuk.

Műanyag vagy fa ablak/ajtó?

Ha fa ablakokkal rendelkezünk, akkor az üvegbetét cseréje sem teljesen rizikómentes, ugyanis megsérülhet az ablak a csere során, melyet asztalos tud szakszerűen kivitelezni. Ez természetesen az ajtók esetében is igaz. Éppen ezért érdemes műanyag ablakokban gondolkodni, mely nem nagyon vetemedik el és nem igényel rendszeres festést a fa ablakokhoz hasonlóan.
A kültéri nyílászárókat illetően az ajtók esetében érdemes acél ajtót választanunk, mely fa hatású is lehet és szintén nem igényel komolyabb karbantartást. Ez adja ugyanis a legnagyobb biztonságot is egyben.

Hőhídmentes kültéri nyílászáró

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Ma már nagyon jól leszigetelt kültéri ajtók közül választhatunk, nálunk pedig csak a kiváló minőségű eredeti HiSec ajtók érhetőek el. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre nagyobb igény jelentkezik irántuk és kiváló áron tudjuk folyamatosan biztosítani, immár nemcsak hazánk, hanem egész Európa területén ezeket a különleges ajtókat.Mielőtt az adott kültéri nyílászárók közül választanánk, vizsgáljuk meg, hogy konkrétan milyen paraméterekkel rendelkezik az adott ablak vagy ajtó.
Meghatározó, hogy hány rétegű üveggel van ellátva és a kamravastagságot is meg kell vizsgálnunk. Emellett érdemes acél ajtóban és műanyag ablakban gondolkodnunk. Ezek általában a legpraktikusabbak és speciális fóliával színezve fa hatást is kelthetnek. 

A minőség és az ár is fontos tényező, amit tüzetesen meg kell vizsgálnunk. Az interneten sok hasznos hozzászólással is találkozhatunk, így ez is a segítségünkre lehet. Nézze meg Miskolci bemutatótermünkben az ajtókat, vagy ha kérdése van telefonos ügyfélszolgálatunk a rendelkezésére áll.