Biztonság, Blog

Biztonsági ajtó beépítése beltérre

Biztonsági bejárati ajtó lépcsőházba, beltérre

Az emberiség mindig egyik céljaként tekintett arra, hogy megvédje a saját „várát”, otthonát. Ez teljesen érthető és alapvető ösztöneinkből származó kívánalom. Nem szeretnénk, ha megtámadnának minket és szeretnénk nyugalomban és kényelemben élni. Nyilván száz százalékos megoldás sosincsen, ahogy bármilyen autót is fel lehet törni, ha az ember nagyon szeretné, de azért erre sokszor szinte semmi esély sincsen, a magas védelmi rendszernek köszönhetően. Manapság ebben otthonunk és irodánk védelme tekintetében segítségünkre vannak a HiSec biztonsági bejárati ajtó.

Nemcsak védelmet adnak a HiSec fém biztonsági ajtók, hanem esztétikusak is…

Az általunk forgalmazott biztonsági bejárati ajtók nemcsak védelemben biztosítanak bennünket, hanem szép esztétikus megjelenésüknek köszönhetően feldobják otthonunkat. Sőt, az első benyomást az ajtó látványa teszi a leendő vendégre, hiszen ez az első, amit meglát általában. Sok esetben már maga a márkajelzés elrettenti a betörőket és inkább másik potenciális célpontot keresnek maguknak. 

Egyéb fontos szempontok 

A biztonságon és kinézeten kívül meghatározó szempont a kényelem maga. Ezeket az ajtókat könnyedén tudjuk használni, lehetőség van arra például, hogy belülről zárható legyen kulcs nélkül azonnal. Lakásunkat illetően a legkritikusabb pont a betörést illetően, a bejárati ajtó. Emiatt ezt az ajtót érdemes biztonsági fém bejárati ajtóval ellátni. Természetesen más anyagból is készülhet az ajtó, azonban a műanyaggal adódhatnak problémák. Ráadásul maga az ajtó vastagsága is meghatározó. Fontos megemlítenünk, hogy léteznek barkácsboltok, ahol vékonyabb fém bejárati ajtókat árulnak biztonsági ajtóként. Cégünk a biztonsági ajtók forgalmazásával foglalkozik, így fontos számunkra a maximális védelem. Mi nem árulunk más barkács eszközöket, így erre tudunk összpontosítani teljes mértékben.

A HiSec biztonsági bejárati ajtó bővíthető

Ami még vonzóbbá teheti önnek, hogy a HiSec fém biztonsági bejárati ajtó beépítését kérje, az az, hogy okos zárral is kérhető a szerelés vagy ha már ilyen ajtaja van, akkor bővíthető ezzel az eszközzel. A HiSec okos zárai nyithatóak újjlenyomattal, PIN kóddal, kártyával és bluetooth kapcsolaton keresztül is.

Működéssel összefüggő jellemzők

A HiSec biztonsági fém bejárati ajtót a MABISZ által bevizsgált 3 perces áttörésgátlás legalább 3 (egymástól minimum 30 cm-re lévő) reteszelési pontos záródás jellemzi. Meghatározó ezen kívül, hogy minél több oldalon záródó ajtólap biztonsági zárbetét mechanikai védelemmel ellátott zárbetét ajtólapban elhelyezett acélmerevítéssel legyen ellátva. Természetesen ezzel sincs probléma esetünkben. Amire szintén érdemes figyelni ezen kívül az a tokból történő kiemelése elleni védelmet jelenti. Esetünkben ez is maximális védelem alatt áll.
E paraméterek miatt beszélhetünk biztonsági bejárati ajtókról és nem hagyományos bejárati ajtókról. Továbbá a fém biztonsági ajtóknak az az előnyük, hogy anyag tulajdonságából adódóan masszívak. Ellenállnak mind fizikai, mechanikai, és kémiai behatásokkal szemben. Ráadásul magas ellenálló képességgel és tűzgátlási tulajdonsággal rendelkeznek.

Egyszerű a beépítése is a biztonsági bejárati ajtóknak

Fontos a vízszintes és függőleges pontos beállítás a vasalatok helyes elhelyezése az ajtó telepítésénél. Ezért, ha nem megfelelő szakemberhez fordulunk, akkor megeshet, hogy nem fog megfelelően működni az ajtó, emellett a garancia sem biztos, hogy érvényes lesz ez esetben teljes mértékben. Azonban mi is tudunk segíteni az ajtók beépítésében, sőt kérésére a régi ajtót is elszállítjuk, amennyiben ezt a szolgáltatást is megrendeli tőlünk. Természetesen garanciát is vállalunk a beépítésre, ha azt a mi embereink egyike teszi. Személyesen is megnézheti ajtóinkat Miskolcon, a Centrum árúházi parkolóból nyíló Bemutatótermünkben.