Blog, Kültéri ajtók

Milyen szempontok alapján válasszon kültéri bejárati ajtót?

Kültéri acél HiSec bejárati ajtó Dió szín, egyedi dekorcsík

Kültéri bejárati csere előtt áll?

Elsőre egyszerű kérdésnek tűnhet, hogy milyen szempontokat vegyünk alapul, ha kültéri bejárati ajtóra van szükségünk, de valójában sokféle szempontnak kell megfelelnünk, ha nem szeretnénk, hogy később csalódás érjen minket. Ezeket szedtük össze ebben a leírásban.
Az első a hőhíddal kapcsolatos. Ma már kötelező előírás, hogy házakat csak megfelelő szigeteléssel szabad megépíteni. Régebben ez nem így volt. Azonban óriási rezsi számlától óvhatjuk meg magunkat, ha ezt komolyan vesszük. Ráadásul ez nemcsak a falakra, hanem a nyílászárókra is vonatkozik. Nem véletlen, hogy sokan a hőhíd ajtó kifejezésre keresnek rá. Azonban teljesen a hőhíd hatását nem lehet megszüntetni. Ugyanis többféle anyagból készül el egy családi ház, így a hőtartó képessége is változó. Ráadásul létezik geometriai hőhíd is, így hiába hoznánk létre más alakzatban házakat, akkor sem lehet teljes mértékben kiküszöbölni a hőhídat.

Legyen szigetelt a bejárati ajtó

Aranytölgy dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Aranytölgy dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

A kültérre nyíló bejárati ajtó esetében az egyes számú szempont, hogy szigetelt ajtóban gondolkozzunk. Nem véletlen ugyanis, hogy ma már minimum három rétegű üveggel ellátott ablakokra szokták az emberek kicserélni a nyílászárókat, azonban a telepítése családi házra a bejárati ajtónak komolyabb munkálatot is magában rejthet. Nem szokás ugyanis túl gyakran ilyen beavatkozást elvégezni, hiszen a különféle méretek miatt az is elképzelhető, hogy falat kell bontani, így kőművesre és utána festőre is szükség van. Ráadásul télen nem érdemes elvégezni a hideg miatt ezeket a munkálatokat. Érdemes inkább egy jó minőségű ajtóban gondolkodni hosszú távon.

A következő fontos szempont kültéri bejárati ajtó esetén

Maga a minőség. Az általunk elérhető HiSec ajtók már bizonyítottak a magyar piacon is és méltán egyre népszerűek. A kültéri bejárati ajtó esetében további fontos szempont, hogy ne beltéri ajtót telepítsünk a házunkra kültéri ajtóként. Ezáltal ugyanis meglepetések érhetnek minket. Például fontos az uv védelemmel ellátott ajtó, mely ellenáll a napsütésnek. Természetesen az általunk elérhető ajtók rendelkeznek uv védelemmel. Sajnos ez is egy olyan szempont, melyre sokan nem gondolnak. Kint a hidegben, illetve melegben elég nagy megpróbáltatásoknak lehet alávetve a fa vagy fém kültéri ajtó, így ez is egy lényeges momentum.

Az anyagminőség

Fent tisztáztuk, hogy milyen anyagból készült el az ajtó. Üvegből és fából vagy fémből? Az üveg nagyon praktikus, hiszen fényt juttathat a házunkba és emellett láthatjuk bizonyos mértékben a hozzánk érkező vendéget. Azonban elképzelhető, hogy idővel veszít az üvegek között lévő gáz tartalomból és emiatt cserére szorul az üveg. Ehhez asztalosra is szükség lehet egy fából készült ajtó esetében. Ma már léteznek 3 rétegű üvegezett kültéri bejárati ajtók is, de ezeket a szempontokat meg kell vizsgálni. A fa ajtók esetében pedig arra kell figyelnünk, hogy ne vetemedjen el az ajtó. Ez azon is múlik, hogy milyen fából készült el az ajtó. Emellett léteznek olyan fa kültéri ajtók, amik folyamatos karbantartásra szorulnak és ápolni kell őket. Éppen ezért talán a legelőnyösebb megoldás a fém kültéri ajtó lehet. A jó minőségű bejárati ajtónak ez is az egyik ismérve.

A külső

Meghatározó továbbá az ajtó kinézete. Legyen szó fémtokos ajtóról, acél kültéri bejárati ajtóról maga a megjelenése meghatározó. Gyakorlatilag a vendégek a ház kinézetén kívül ezzel a látvánnyal fognak szembesülni elsőként. Éppen emiatt figyeljünk oda erre a szempontra is. A gond akkor jelentkezik, ha csak ezt vagy más szempontot veszünk alapul. Az ajtó kinézetével azonosítjuk a házat, azonban ízlések és pofonok különbözőek lehetnek. Sőt, sokszor idővel megváltok a véleményünk és a döntésünket az is befolyásolja, hogy ilyen előnyök származnak az ajtó használata során. Példának okáért maga a biztonság is lényeges szempont. Az általunk forgalmazott HiSec ajtók duplazárasak, így valódi biztonságot adnak. Borzasztó élményeket élhetünk meg, ha ezt a tényezőt lazán vesszük. A jó minőségű bejárati ajtó fontos kritériuma az, hogy tud-e valódi biztonságot adni nekünk vagy sem.

A biztonságra is törekedni kell kültéri bejárati ajtó vásárlásakor

Ha ugyanis betörnek hozzánk és éppen otthon tartózkodunk, akkor inzultus is érhet minket és családunkat. Az is előfordulhat, hogy olyan holmikat tulajdoníthatnak el tőlünk, amiket már sosem látunk viszont és pótolhatatlanok. Listákat kell írnunk az eltűnt dolgokról és ezután rendet kell raknunk és ki is kell takarítanunk. Ez rengeteg időt, energiát és lelki megrázkódtatást tartalmazhat számunkra. Jobb az ilyeneket elkerülve inkább biztosra menni és valódi védelmet biztosító jó minőségű bejárati ajtóban gondolkodnunk, hogy ne legyen esélye a rablóknak.

Keressen minket, hogy segíthessünk Önnek a választásban és, hogy a lehető legjobb döntést hozza meg Önmaga és családja számára!