Bejárati ajtó, Blog

Kültéri dupla bejárati ajtó vagy üveges, kazettás legyen?

Madrid - műanyag kültérI 5 kamrás bejárati ajtó

Kültéri dupla bejárati ajtó választéka

Kültéri dupla bejárati ajtó-ban akár erkély esetén is gondolkodhatunk. Sőt, kétszárnyú ajtóra is eshet a választásunk. Az ajtó pedig lehet üvegbetétes, kazettás vagy normál azonos anyagból elkészített változat. Ugyanez elmondható a második ajtóról, vagy kiegészítő részről, mely mellette helyezkedik el. Gondolkodhatunk fa kültéri dupla bejárati ajtóban, ami akár a későbbiek folyamán átfesthető másik színre. Ezt a típusú ajtót amúgy is rendszeresen le kell csiszolni és festeni, főleg a külső részét, mert a Nap UV hatása hamar kikezdheti. El is vetemedhet az ajtó, ami megnövelheti a fűtésszámlánkat. Ezért csak minőségi megoldásban gondolkozzunk. 

Kültéri ajtó cseréje

Ha egy régebbi ingatlant vásároltunk, melyben kültéri dupla bejárati ajtó van, de a hatásfokuk alacsony a szigetelést illetően és nehezen is záródnak, akkor érdemes inkább egy minőségi ajtóra lecserélni. Ha belegondolunk macera mindig két ajtót kinyitni, mikor ki vagy be szeretnénk menni a házba vagy lakásba. Természetesen a külső ajtót kitámaszthatjuk, de az nagy valószínűséggel kifelé fog nyílni, így nagyobb szél esetén gondot okozhat mindez. Ráadásul messziről is látható lesz, hogy pontosan otthon vagyunk-e napközben, vagy sem. Ez nem túl praktikus. Arról nem is beszélve, hogy a fény nem valószínű, hogy áthatol majd az ajtón, mert a dupla bejárati ajtó külső ajtaja általában szélfogóként funkcionál és nem lehet rajta átlátni.

Van az az eset amikor mégis szükséges a dupla bejárati ajtó

Természetesen van kivétel, mikor a jó választás ennek ellenére a dupla ajtó. A kétszárnyú ajtók pedig azért jelentenek praktikus megoldást, mert így elég nagy hely áll rendelkezésre nyílászáróként. Azonban a hőszigetelési tényezőjükre érdemes odafigyelni, főleg azért, mert kétszárnyú  ajtó esetén kétszer nagyobb felületről van szó. A kazettás megoldás talán már nem annyira divatos és ezek szintén fából készülnek el általában, de tulajdonképpen ízlés kérdése a dolog. Ha az otthonunkhoz, a ház vagy lakás kinézetéhez ez illik jobban, akkor ebben is érdemes lehet gondolkodni.

Az üveges kültéri bejárati ajtók nagyon divatosak

Vigo - 5 kamrás Ablakos kültéri műanyag bejárati ajtó

Vigo – 5 kamrás Ablakos kültéri műanyag bejárati ajtó

Divatosak lehetnek, ráadásul több fény tud behatolni az otthonunkba, irodánkba ami szintén nem egy utolsó szempont. A többrétegű, megfelelő szigetelés kérdése itt is lényeges szempont. A többrétegű üveg általában jóval nehezebb is, így arra is figyelni kell, hogy az ajtót tartó zsanér elég stabil és jó minőségű legyen. A műanyag ajtók általában nagyon könnyűek, és sok esetben könnyen át lehet törni őket. Ez szintén egy figyelemreméltó momentum.

A hisec kültéri bejárati ajtó típusa

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

Prémium-68 Fehér kültéri acél HiSec bejárati ajtó, hőszigetelt üvegbetéttel

A Hisec cég kültéri dupla bejárati ajtó gyártásával nem foglalkozik, csak 950x2050mm méretben vásárolhatóak meg a fém bejárati ajtók, mely német minőségű zárral van szerelve. Kültéri műanyag ajtóink szintén azonnal megvásárolhatóak raktárunkból vagy itt egyedi méretet is tudunk vállalni.

Gondoljuk át a felvetett szempontok alapján, hogy melyik tűnik számunkra a legjobb megoldásnak.