Blog, Kültéri ajtók

Miért előnyösek a kültéri bejárati ajtók?

Fehér egyedi dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

 

Kültéri bejárati ajtók előnyei

Aranytölgy dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Aranytölgy dekorcsíkos kültéri acél HiSec bejárati ajtó

Egyszóval azért, mert biztonságosak, szépek és még pénzt is megspórolhatunk a szigetelésüknek köszönhetően. Nézzük ezt meg bővebben ebben a leírásban és azt, hogy milyen választást bánhatunk meg utólag, ha nem megfelelő kültéri bejárati ajtót választunk. Elég sok ügyfél keresett meg minket mostanában, aki utólag megbánta döntését, ugyanis vagy beltéri ajtót helyezett el kültéri ajtó gyanánt a családi házán, vagy nem megfelelően szigetelt ajtóban gondolkodott. Így ők ujabb ajtócsereben kell gondolkodniuk.

Fontos szempontok a kültéri ajtók kiválasztása esetén

A beltéri ajtók általában nem uv állók, mint az általunk forgalmazott HiSec kültéri ajtó, így hamar tönkremehet. Helyette érdemes szigetelt kültéri ajtóban gondolkodni. Nem véletlen, hogy egyre többen keresnek rá a hőhídmentes ajtókra. A jó minőségű bejárati ajtóról tudni kell némi alap dolgot. Egyrészt hőhíd minden házban van. Ugyanis a különféle anyagoknak más a hőtartó képessége. Ám nem mindegy, hogy ennek mekkora a mértéke. Mindenképpen törekednünk kell rá, hogy lecsökkentsük ennek mértékét, amennyire csak lehet.
Abban az esetben, ha már van családi házunk, vagy éppen most építkezünk és fontos, hogy megfelelő megoldásban gondolkozzunk, akkor ezt a szempontot nem szabad kihagynunk.
Nem véletlen, hogy a magas rezsi költségek miatt, amik hektikusan változnak, elengedhetetlen a meglévő házak szigetelése. Ha pedig most építkezünk, akkor enélkül már fel sem lehet építeni az új házat. Emellett azonban az is lényeges, hogy a nyílászárók is megfelelően szigeteljenek. Mindenképpen olyan kültéri ajtóban gondolkozzunk, ami megfelelően szigetelt. Arról nem is beszélve, hogy nyáron is fontos, hogy ne melegedjen túlságosan fel a házunk, melyet a jó szigetelésnek köszönhetünk.

Milyen  kültéri bejárati ajtók vannak?

Fellelhető a piacon 3 rétegű üvegezett kültéri ajtó, fa ajtó, de fém hőhídmentes bejárati ajtó is megtalálható a kínálatok között. A fáról azt kell tudni, hogy elvetemedhet. Ez azonban azon is múlik, hogy rétegzett fából készült-e el az a bizonyos bejárati ajtó. Ha elvetemedik akkor pedig folyamatosan behúzhat a hideg az ajtón át. Ez olyan, mintha folyamatosan szellőztetnénk. Ennek köszönhetően szó szerint pénzt dobunk ki az ablakon, ajtón folyamatosan. Főleg, ha gyakran szeles az idő, ami hamar lehűtheti a házat.
Az üvegajtókról is érdemes pár szót ejteni. A bennük lévő gáz, mely az ablakok között található meg az idők során kiengedhet, ezáltal veszítve hatékonyságukból. A jó hír az, hogy az üveg cserélhető általában asztalos segítségével. Ami azonban fontos, hogy ha ajtóról beszélünk, akkor azt rendszeresen ápolásra szorul.

Biztonság

Biztonság szempontból kérdéses az is, hogy mennyire nehezen lehet betörni az üveget az ajtón, mert ez is lehet a probléma oka. Az acél kültéri bejárati ajtók azonban nagyon praktikusak, mert nem igényel különösebb karbantartást, nehezen lehet betörni és nem szokott emellett elvetemedni.Nem véletlen, hogy az általunk forgalmazott HiSec ajtók beltéri biztonsági ajtókat is gyártanak ügyelve a biztonság kérdésére. Ugyanis senki nem szeretné, hogy betörjenek otthonába, irodájába. Ez a kellemetlenség tovább fokozódik, ha éppen otthon tartózkodunk. A biztonság kérdése tehát szintén lényeges szempont. Sokszor nem is gondolnánk mennyi idegeskedéssel és teendővel jár az, ha betörők jártak nálunk. Nemcsak az anyagi kárra és esetenként az eszmei értékkel bíró tárgyak elvesztésére gondolunk.

Milyen a HiSec kültéri bejárati ajtó?

Tehát kültérre nyíló bejárati ajtó választása előtt gondolja ezeket végig, legyen szó hőhídmentes bejárati ajtóról, 3 rétegű üvegezett kültéri ajtóról vagy alumínium tokos kültéri bejárati ajtóról ezekre ügyeljen. A jó áron és impozáns megjelenésen kívül szigetelt legyen, valóban kültéri ajtó legyen és megfelelő biztonsággal bírjon. Nyilván a megjelenése is fontos kérdés, mert a házba belépve ezt látjuk meg először, így a ház megjelenésében is sokat számít maga az ajtó kinézete. Emellett az sem mindegy, hogy milyen áron jutunk hozzá. Ezek a tényezők mind fontosak és a HiSec kültéri bejárati ajtók megfelelnek ezeknek a kritériumoknak és duplazáras kivitelként valódi biztonságot is adnak használójának.


Keressen minket, hogy segíthessünk megfelelő döntést hozni Önnek! Várjuk megkeresését.