acél biztonsági ajtó, Blog

Tévhitek a fém biztonsági ajtókkal kapcsolatban

Fehér Modern mintás HiSec acél biztonsági bejárati ajtó

Van-e értelme a fém biztonsági bejárati  ajtóknak?

Manapság az interneten mindenről lehet pozitív és negatív információt találni. Éppen ezért érdemes a forrást is elemeznünk és objektíven vizsgálódnunk. Első lépésben azt kell eldöntenünk, hogy van-e szükségünk biztonsági fém bejárati ajtóra, ami természetesen más alapanyagból is elkészülhet, bár a fa ajtók jóval drágábbak lehetnek, a műanyag ajtó pedig sok esetben könnyebben feltörhető. Természetesen mivel más funkciót is betöltenek ezek az ajtók, így sokszor ez alapján keresnek rá az emberek, mint hőszigetelt acél ajtó, panel bejárati ajtó vagy biztonsági ajtó panelbe, esetleg panel bejárati ajtó. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezek az ajtók csak panelbe valók. Ugyanúgy használhatóak lakásban, mint családban. Vannak kültéri és beltéri ajtók is. Az tény, hogy általában az otthonunk legkritikusabb pontja a bejárati ajtó.

Van-e szükség fém biztonsági ajtóra egyáltalán?

 Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie. Akihez már törtek be, az tudja, hogy ez mekkora traumával jár lelkileg és nagyon rosszul sülhet el a dolog, ha mi is és családunk is éppen otthon tartózkodik. A biztosítónál, rendőrségen kell bejelenteni a dolgot, listát készíteni az eltűnt holmikról, és így tovább. Óriási anyagi veszteség érhet hirtelenül minket, ráadásul eltulajdoníthatnak olyan dolgokat is, amik pótolhatatlanok számunkra. Mivel nem tudjuk pontosan, hogy a fém biztonsági  panel bejárati ajtó pontosan hány betöréstől védett meg minket, így sokan elbagatellizálják hatását. Ráadásul, amíg a saját bőrünkön nem tapasztalunk meg valamit, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy velünk ez nem történhet meg.  A feltörhetőségét illetően van pro és kontra videó az interneten a különféle biztonsági bejárati ajtók kapcsán. Nyilván minden autó, lakás feltörhető, de nem mindegy, hogy ez mennyi zajjal jár és mennyi időt vesz igénybe. Ugyanis ez a két fő ellensége a betörőknek.

Mit ad egyáltalán egy biztonsági fém  panel bejárati ajtó?

Egyrészt biztonságban érezhetjük magunkat családunkkal együtt, mert a tolórudazatos rendszer 12 pontos záródást biztosít az ajtólap oldalán, alján és tetején. A különféle modellnek megfelelően ezt kiegészítheti további 4 záródási pont egy második, felülre szerelt zár segítségével. Ráadásul az ajtók roppant vastagok, így nagy ellenállóképességgel rendelkeznek. Acélból elkészült zárnyelvei a pajszeros-feszítővasas betörők nemigen preferálják. Ahogy fent utaltunk rá a feltörésük sok időbe kerül és nagy zajjal jár. A rajta lévő HiSec embléma pedig szinte azonnal elriasztja a betörőket. A MABISZ nem véletlenül sorolta őket egy magasabb kategóriába a fém biztonsági ajtók tekintetében. Emellett nagyon esztétikus a megjelenésük és többféle szín közül választhat, mely lehet fényes vagy matt felületű. Valódi biztonságot sugallnak.

A fém bejárati panel ajtók szerkezete

Havastölgy Modern mintás HiSec acél biztonsági bejárati ajtó

Havastölgy Modern mintás HiSec acél biztonsági bejárati ajtó

Ezen kívül ezek a fém bejárati ajtók nagyon jól hangszigetelnek. Ellenállnak a fizikai, kémiai és mechanikai behatásokkal szemben. A tűzgátló képességük is jelentős. Ezek mind-mind fontos szempontok lehetnek, mikor bejárati vásárlás előtt áll. Ezek után nem véletlen, hogy egyre több embert győznek meg afelől, hogy a mai pandémiás, bizonytalan időszakban nem árt a biztonságra törekednünk. A lakásunkról alkotott első benyomást is nagyon pozitív irányba lendítik az ilyen professzionális HiSec fém ajtók. 

Árak és megtérülés

Sajnos pontosan nem tudjuk kiszámolni a megtérülést, de a betörés szinte bárhol megeshetnek. Példának okáért színvonalas kerületek családi házainál és lakásaiban egyaránt. Nem tudjuk pontosan, hogy hány betörést gátol meg egy HiSec fém biztonsági ajtó, de ha már egyet is sikerül meggátolnia, akkor valószínűleg megérte befektetni ebbe az ajtóba. Ugyanis, ha betörnek hozzánk, akkor a bejárati ajtó általában tönkremegy és cserére szorul a zárakkal együtt. Ezen kívül a sok ellopott holmi, időnk, energiánk a bejelentést és takarítást illetően szintén tetemes lehet. És a tévhitekkel ellentétben nem oda szoktak betörni, ahova még nem törtek be, hanem ahova a legkönnyebben meg lehet ezt tenni.   


Keressen minket, hogy az esetlegesen felmerülő kérdéseire tudjunk válaszolni, állunk rendelkezésére! Nézze meg itt az új Hisec okos ajtózárainkat.